Anunț ANM! Cum va fi vremea în toamna din acest an. Luna septembrie începe cu temperaturi mari

Știri interne

Alertă ANM! Vin vijelii puternice și fenomene meteo bizare. Prognoza pentru septembrie

Alertă ANM! Vin vijelii puternice și fenomene meteo bizare. Prognoza pentru septembrie

Toamna din anul 2023 începe cu temperaturi mari și vreme frumoasă, specifice verii. Deși meteorologii au emis mai multe coduri roșii și portocalii de vreme severă, se pare că românii se vor putea bucura de vremea frumoasă mai mult timp decât ar fi crezut. Iată cum vor evolua temperaturile pe parcursul lunii septembrie și cum va fi vremea în sezonul răcoros.

A fost o vară cu temperaturi mari și zile cu caniculă, iar toamna se află la doar câteva ore distanță. Ei bine, acest lucru nu va schimba cu nimic temperaturile de afară, deoarece meteorologii au revenit cu un anunț neașteptat. Deși peste doar o zi începe sezonul răcoros, temperaturile vor rămâne la fel de mari ca până acum, cel puțin pentru o perioadă.

Cum va fi vremea în toamna din acest an

Deși începutul toamnei înseamnă o schimbare radicală a vremii și scăderea semnificativă a temperaturilor, acest lucru nu se va întâmpla curând. Elena Mateescu a anunțat că vremea va rămâne la fel în prima zi din luna septembrie. Vara se termină cu ploi și fenomene extreme, iar toamna începe cu vreme frumoasă și soare.

Potrivit anunțului directorului ANM, în luna septembrie românii se vor bucura de temperaturi cuprinse între 23 și 32 de grade Celsius.

Cel mai cald va fi îm Câmpia Română, iar în zonele de munte sunt șanse mari să predomine ploaia și instabilitatea atmosferică. De asemenea, canicula va domina acest weekend, cu temperaturi de până la 33 de grade Celsius, în zona de sud a României.

”De mâine, veștile sunt bune. Debutăm cu o toamnă mai caldă decât în mod obișnuit având în vedere deja regimul de temperaturi care, mâine, la scara întregii țări, se va situa între 23 până la 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Română. O vreme frumoasă din punct de vedere termic, local, în sud-estul țării, chiar călduroasă, pentru că 32 de grade caracterizează o vreme călduroasă pentru un debut de toamnă.

Sâmbătă și duminică, sfârșitul de săptămână, aduce valori ce vor caracteriza o vreme în încălzire, 33…34 de grade, în special în sudul țării. Ne apropiem din nou de pragul unei zile de caniculă.”, a transmis Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Continue Reading
To Top