Se dau vouchere noi pentru români în septembie. Lista românilor care vor beneficia

Știri interne

Se dau vouchere noi pentru români în septembie. Lista românilor care vor beneficia

Se dau vouchere noi pentru români în septembie. Lista românilor care vor beneficia

Luna septembrie vine cu vești bune pentru sute de mii de români! Cine sunt cei care vor beneficia de noi vouchere începând cu luna aceasta. Sumele importante de bani se dau într-o tranșă unică și vor ajunge la 300.000 de persoane.

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), la începutul noului an școlar 2023-2024, 300.000 de elevi proveniți din medii defavorizate, vor primi 500 de lei, bani pe care îi vor putea folosi pentru a-și achiziționa rechizite.

Vești bune pentru sute de mii de români

300.000 de elevi și preșcolari vor primi vouchere în valoare de 500 de lei la începutul acestui an școlar. Voucherele educaționale, denumite conform Ordonanței de Urgență nr. 133 din 7 august 2020 ca ,”tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional”, sunt dispozitive electronice cu o valoare nominală de 500 de lei fiecare, acordate cu scopul de a sprijini costurile asociate materialelor școlare.

„Alocarea pentru sprijinirea copiilor din familii dezavantajate prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială este de aproximativ 120.000.000 euro pe o perioadă de 4 ani școlari (2023-2027).

Ca și până acum, ajutorul în valoare de 500 de lei, acordat într-o tranșă unică în fiecare an școlar, se va acorda pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte, grupul țintă vizat de această măsură fiind de circa 300.000 de preșcolari și elevi din medii vulnerabile, înscriși la unitățile de învățământ din ciclul primar și gimnazial.

Programul este în acest moment în lucru în cadrul structurii de specialitate a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, urmând a fi definitivate toate aspectele legate de valoarea sprijinului, criteriile de eligibilitate și atribuțiile instituțiilor în cadrul schemei.

Pentru viitoarea schemă de sprijin prin tichete educaționale se urmărește simplificarea procedurilor pentru beneficiari prin digitalizare și prin interoperabilitatea bazelor de date la nivelul instituțiilor implicate”, scrie într-un răspuns oferit de MIPE pentru Edupedu.ro.

Ce angajați nu mai primesc vouchere de vacanță

La începutul lunii august, Nicolae Ciucă a explicat că voucherele de vacanță se vor acorda doar funcționarilor publici care au salarii lunare mai mici de 10.000 de lei brut.

„Referitor la reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar am agreat asupra câtorva zeci de măsuri, dintre care am să menționez câteva:

-Reducerea cu minim 20% a numărului de secretari de stat și reducerea la jumătate a numărului de membri ai cabinetelor autorităților locale (președinți și vicepreședinți de consilii județene, primari, viceprimari) și ai reprezentanților autorității centrale în teritoriu (prefecți și subprefecți).(…)

-Acordarea voucherelor de vacanță doar pentru funcționarii publici care au salarii lunare mai mici de 10.000 de lei brut.

-Pentru instituțiile publice autonome aflate în coordonarea Parlamentului se va institui o taxă specifică de 80% asupra rezultatului net, dar nu mai puțin de 50% din valoarea taxelor/tarifelor specifice. Salariile conducătorilor acestor instituții vor fi limitate la cel mult de șase ori indemnizația brută a unui ministru, iar a celorlalți angajați la maximum 80% din salariul conducătorului instituției.”, a scris prim-ministrul României pe o rețea de socializare.

Continue Reading
To Top