Știri interne

Ce înseamnă dacă un câine poartă o zgardă de culoare roșie, de fapt. Semnificația la care nu te-ai fi gândit

Ce înseamnă dacă un câine poartă o zgardă de culoare roșie, de fapt. Semnificația la care nu te-ai fi gândit

Cum fiecare a avut cel puțin un câine, și pentru că accesoriile sunt nelipsite din garderoba micuților patrupezi, puțini știu care este semnificația zgărzii de culoare roșie, care se întâlnește la majoritatea animalelor. Ce înseamnă dacă un câine poartă o zgardă roșie, de fapt.

Chiar dacă ai sau nu în companie un cățel, sigur te-ai întrebat care este semnificația pentru care patrupezii au adesea o zgardă de culoare roșie în jurul gâtului.

Cu siguranță persoanele care dețin animale de companie le cumpără micuților patrupezi diferite accesorii, de la hăinuțe și jucării până la recompense. Însă, la orice câine, de nelipsit este zgarda. Cu toate că mulți stăpâni aleg zgărzile de culoare roșie, puțini știu care este semnificația.

Specialiștii, care cunosc destul de bine comportamentul animalelor de companie, au explicat care este limbajul codificat al culorilor purtate de câini. În acest fel, dacă observi un câine care poartă accesorii de culoare roșie, fie că este o zgardă sau chiar o hăinuță, sfatul experților este să te oprești și să fii precaut.

„Roșu este semnalul că animalul de companie este agresiv și are nevoie să păstreze distanța față de oameni. Dar nu numai față de oameni, ci și față de alte animale. Sunt animale de companie care, în trecut, au mușcat trecători de pe stradă, au atacat alți câini sau s-au năpustit asupra oamenilor. Pot să fie în stare perfectă acasă, alături de stăpânul lor, dar ar putea să devină exagerat de agresivi când sunt afară.”, a fost explicația oferită de un medic veterinar.

Exisă și cazuri în care zgarda de culoare roșie poate fi purtată și de câinii cărora nu le place să fie atinși. De cele mai multe ori, acești patrupezi poartă și o vestă specială. Aceasta este însoțită și de un mesaj specific.

Oamenii știu, însă, că nu orice câine care poartă accesorii de culoare roșie sunt și periculoși.

Continue Reading
To Top