Știri interne

Moneda din 1999 care se vinde pe internet cu o avere. Cum arată și care este prețul / FOTO

Moneda din 1999 care se vinde pe internet cu o avere. Cum arată și care este prețul / FOTO

Banca Națională a României (BNR) a emis, în anul 1999, o monedă cu valoarea de 500 de lei. Aceasta a fost scoasă pentru comemorarea evenimentului astronomic al anului, și anume celebra eclipsă de soare. Acum, o astfel de monedă se vinde la un preț ridicat pe platformele de anunțuri de la noi. Trebuie să o cauţi prin sertare, iar dacă o găseşti, ai dat lovitura.

Pe internet circulă milioane de anunțuri cu obiecte pe care oamenii aleg să le vândă în schimbul unor sume uriașe. Printre altele, cei mai mulți colecționari sunt interesați de monedele rare sau chiar cele mai noi apărute.

De această dată este vorba despre o monedă din 1999 pentru care poţi primi acum o avere pe site-urile de anunțuri. Aceasta este căutată nu doar pentru designul pe care îl are, ci și pentru însemnătatea ei.

În acest fel, un utilizator al platformei OLX a pus un anunț prin care oferă spre vânzare o astfel de monedă în schimbul unui preț de 2.300 de lei. Cu toate acestea, el a ținut să precizeze în anunț că moneda se află în stare perfectă.

Ca detalii despre moneda din 1999, aceasta a avut un tiraj de 4.000.000 de piese, cu un diametru de 25 de milimetri și o greutate de 3.7 grame. Mai mult, ea are o grosime de o grosime de 3.20 de milimetri, în timp ce muchia este netedă cu inscripție, fiind realizată din aluminiu-magneziu.

Pe avers, ea prezintă stema României intersectată cu un disc solar, uncartuș din șapte linii paralele și inscripțiile „ROMANIA” și litera „O” (spot luminos cu raze). Așadar, valoarea nominală este în valoare de „500 LEI”, iar anul emisiunii este „1999”.

Pe revers, moneda prezintă data de 11 august 1999, inscripția „ECLIPSA TOTALA DE SOARE”, două figuri geometrice elipsoidale și una dintre fazele minime de vizibilitate a discului solar (atunci când a avut loc Eclipsa).

Continue Reading
To Top