Mărturia românilor care au fost prinși în cutremurul devastator din Maroc

Știri interne

Mărturia românilor care au fost prinși în cutremurul devastator din Maroc

Mărturia românilor care au fost prinși în cutremurul devastator din Maroc

Un cutremur extrem de puternic a lovit centrul Marocului. Peste 600 de oameni au murit în urma seismului, care a fost resimțit în mai multe provincii.

Cel mai puternic seism care a zguduit Marocul vreodată a făcut peste 600 de morţi.Nu mai puțin de 300 de persoane au fost rănite, iar pompierii caută în continuare victime prinse sub dărâmături.

Seismul a avut magnitudinea de 6,8 pe richter și a avut loc la o adâncime relativ mică, undeva la 18,5km a fost de altfel resimțit și în Portugalia și Algeria.

Important de reținut faptul că Ministerul Afacerilor Externe a transmis în urmă cu foarte puțin timp faptul că până la această oră nu au fost români care să fi cerut ajutorul.

Seismul a fost atât de puternic încât s-a resimţit intens şi la 300 de km de epicentru, în Rabat, acolo unde locuieşte Cătălina Bogoi, una din româncele aflate în Maroc.

“La Rabat s-a resimțit foarte mult cutremurul. Pot să spun chiar că este chiar cel mai intens cutremur simţit vreodată, având în vedere și pe cele pe care le-am trăit în România. S-a mișcat totul, efectiv era ca și cum ai fi fost într-o barcă. Însă până la această oră, din ce știu, în Rabat nu sunt pagube. Toată lumea este îngrijorată cu privire la replici.

Într-adevăr, a fost foarte mult agitație, oamenii au ieșit în stradă, au fost țipete, lumea s-a speriat foarte rău, inclusiv noi. Însă din ce știu românii de aici, din comunitate, nu au avut de suferit.

(…) Am luat legătura între noi, în comunitate, imediat după ce s-au calmat un pic lucrurile. Nu sunt victime printre români, cel puțin nu de care să fi fost informați până acum. Însă toată lumea este speriată de replicile care ar putea urma. Rabatul fiind un oraș de pe malul oceanului, bineînțeles că ne gândim și la ce e mai rău – valuri enorme.

De altfel, autoritățile marocane au precizat că este interzis accesul pe plajă sau în proximitatea oceanului.

Până la acest moment tot ce primim de la autorităţi sunt informații legate legate de numărul victimelor, care se modifică de la oră la oră, din păcate și bineînțeles, informații privind măsurile de precauție în cazul unor replici de intensitate mare.”, a declarat românca din Maroc în direct la Antena 3 CNN.

Continue Reading
To Top