Când expiră banii de pe cardurile de energie. Data până la care pot fi folosiți pentru plata facturilor

Știri interne

Când expiră banii de pe cardurile de energie. Data până la care pot fi folosiți pentru plata facturilor

Când expiră banii de pe cardurile de energie. Data până la care pot fi folosiți pentru plata facturilor

Când expiră banii de pe cardurile de energie este una dintre întrebările pe care și-o pun mulți români în această perioadă, în care deja par gânduri legate de bugetul pentru iarnă. Românii trebuie să folosească banii dați de stat până la o dată limită. Altfel, cardurile expiră și banii se pierd.

Cardurile de energie urmează să fie realimentate cu a doua tranșă, în valoare de 700 de lei. Anunțul a făcut făcut de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, care a menționat că data de la care banii vor intra pe carduri va fi 15 septembrie. Există, însă, un detaliu important de care beneficiarii acestor ajutoare trebuie să țină cont. Dacă fondurile nu sunt folosite până la o anumită dată, cardurile expiră iar banii se pierd.

Când expiră banii de pe cardurile de energie

Poșta Română a anunțat, ieri, că a început tranșa a doua a Programului „Cardul de energie”. Poștașii au început, de asemenea, să adune și declarațiile persoanelor fără o adresă exactă, situație întâlnită cu precădere în zona rurală. De asemenea, se recomandă plata facturilor fie online, fie direct la factorii poștali, dotați cu aparate speciale ce preiau plata facturii direct de pe cardurile beneficiarilor.

„Etapa a doua a Programului a demarat cu tipărirea și împlicuirea a peste 370.000 de carduri noi de către Fabrica de Timbre, sucursală specializată a Companiei Naționale Poșta Română. Noile carduri sunt destinate persoanelor recent intrate în sistem, precum și celor care între timp și-au schimbat adresa de domiciliu.

Pe de altă parte, cei care își păstrează calitatea de beneficiar din prima tranșă vor putea folosi cardurile și pentru tranșa a doua. Totodată, ca și în cazul primei tranșe, și de această dată poștașii au început să colecteze declarațiile pe propria răspundere de la beneficiarii cardurilor de energie care au domiciliu fără nomenclator stradal, situație predominantă în mediul rural.

Cu experiența de succes a primei etape din programul cardurilor de energie, iată că venim din nou în sprijinul românilor vulnerabili și în etapa a doua. Îi îndemnăm pe beneficiari să aleagă plata facturilor direct la poștaș, cu PDA-ul, sau prin intermediul aplicației online existente pe site-ul Poștei Române.

Plățile electronice sunt cele mai rapide, mai moderne și mai confortabile soluții și, din fericire, le avem la îndemână în beneficiul clienților noștri. Compania pune la dispoziție toate cele 9000 de dispozitive mobile pe care le deține, pentru ca plățile facturilor să se desfășoare cu cea mai mare rapiditate și eficiență oriunde pe teritoriul României”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

O întrebare arzătoare a românilor ce beneficiază de ajutorul din partea statului este când expiră sumele de pe carduri. Atât cardurile aferente primei tranșe, cât și cele aferente celei de a doua tranșe, pot fi folosite până la data de 27 decembrie 2023

Continue Reading
To Top