News Alert! Elevii vor începe școala în 3 schimburi

Știri interne

News Alert! Elevii vor începe școala în 3 schimburi

News Alert! Elevii vor începe școala în 3 schimburi

Elevii din 20 de școli vor avea cursuri în trei schimburi, potrivit datelor Ministerului Educației. Asta deși este ilegal și chiar ministrul Educației recunoaște situația. Autoritățile spun, însă, că nu au ce face, pentru că se renovează clădirile școlilor sau, pur și simplu, sunt prea mulți copii înscriși în aceste școli.

Din cele 20 de școli, unde elevii vor învăța în trei schimburi în noul an școlar, 11 sunt din București.

Părinții elevilor care învață la școala gimnazială 195 din Sectorul 3 al Capitalei au fost informați înaintea începerii noului an școlar că elevii vor învăța în trei schimburi anul acesta, pentru că au loc lucrări de renovare la corpul B al unității de învățământ, lucrări care vor dura tot anul școlar.

Părinții spun că nu au cum să-i ducă pe copii la școală de la ora 11, având în vedere că își încep serviciul de dimineață. Soluția propusă de personalul didactic: before și afterschool. Adică instituții private care îi țin pe copii ocupați, până vin părinții. Reclamele sunt peste tot pe gardurile școlii.

Pentru aceste servicii, părinții ar trebui plătească peste 1.000 de lei lunar. Reprezentanții primăriei Sectorului 3, în grija cărora sunt clădirile școlilor, arată cu degetul spre directorii școlilor.

„Primăria Sectorului 3 a informat din timp toate unitățile de învățământ afectate de aceste lucrări că este de datoria fiecărei conduceri a fiecărei unități de învățământ să își facă o planificare a cursurilor, în funcție de noile condiții. Primăria, dar și Primarul Sectorului 3, au recomandat directorilor să nu apeleze la învățământul în mai multe schimburi ca soluție pentru perioada lucrărilor, întrucât această măsură poate disturba programul elevilor, dar și cel al părinților”, într-un răspuns primit de Euronews de la Primăria Sectorului 3.

Reprezentanții inspectoratului școlar București spun că este o măsură de compromis

Acest lucru se întâmplă, pentru că nu există, momentan, alte soluții, fiind multe școli supraaglomerate.

Continue Reading
To Top