Alertă în România! A fost găsită o nouă dronă pe teritoriul țării noastre

Știri interne

Alertă în România! A fost găsită o nouă dronă pe teritoriul țării noastre

Alertă în România! A fost găsită o nouă dronă pe teritoriul țării noastre

Alertă în România! Ministerul Apărării Naționale a emis un mesaj de ultimă oră privind descoperirea unei noi drone pe teritoriul țării. Incidentul a avut loc în zona localităților Nufărul și Victoria din județul Tulcea și a generat o mobilizare rapidă a resurselor militare pentru investigații ulterioare.

Alertă în România! Ministerul Apărării Naționale a emis un mesaj de ultimă oră cu privire la descoperirea unor posibile resturi ale unei drone pe teritoriul țării noastre. Incidentul a fost raportat în zona localităților Nufărul și Victoria din județul Tulcea și a mobilizat resurse militare pentru investigații amănunțite.

O nouă dronă, găsită pe teritoriul țării noastre

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, un echipaj al unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a descoperit fragmente dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri care ar putea proveni de la o dronă. Descoperirea a fost făcută miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11:30.

În conformitate cu procedurile standard, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă, echipat cu o echipă specializată pentru cercetări preliminare în teren și pentru a efectua ridicarea de probe necesare expertizărilor ulterioare.

„Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri. Conform procedurilor, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor”, arată un comunicat al Ministerului Apărării.

Apeluri la 112 cu privire la posibile cazuri de impact de dronă în Tulcea

Miercuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din județul Tulcea a primit mai multe apeluri la numărul de urgență 112, semnalând posibile incidente legate de utilizarea dronelor în diverse localități. Într-un răspuns rapid și eficient, echipele Ministerului Apărării Naționale (MApN) au fost mobilizate pentru a investiga și evalua situația în teren.

Autoritățile responsabile au informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență despre zonele specifice din județele Tulcea și Galați care erau în proximitatea presupuselor incidente cu drone. Această comunicare a avut loc începând cu ora 00:45, iar în paralel, starea de prealertă aeriană care fusese instituită în acele zone a fost ridicată la ora 05:00.

Continue Reading
To Top