Știri interne

Vlad Pascu, urmărit penal pentru multiple acuzații de trafic și consum de droguri. Mama sa, arestată pentru 30 zile

Vlad Pascu, urmărit penal pentru multiple acuzații de trafic și consum de droguri. Mama sa, arestată pentru 30 zile

Tânărul care a ucis doi pietoni în accidentul din stațiunea 2 Mai nu scapă doar cu răspunderea penală pentru tragicul eveniment rutier, Vlad Pascu este urmărit penal pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri. În plus, și mama sa este acuzată de influențarea declarațiilor. Tribunalul București a luat chiar în urmă cu câteva minute o decizie în privința femeii.

Autorul tragicului accident de la 2 Mai soldat cu moartea a două persoane, Vlad Pascu, are un nou dosar pe cap. După ce a fost arestat preventiv pentru accidentul rutier, tânărul trebuie să răspundă pentru alte trei capete de acuzare formulate de anchetatori.

Mai mult de atât, procurorii propun arestarea preventivă pentru 30 de zile a mamei sale. Ea este acuzată de influenţare a declaraţiilor. În cauză mai sunt alte trei persoane implicate în traficul de droguri.

”S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, arestat preventiv într-o altă cauză. Pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu. Trafic de droguri de mare risc. Și punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri. S-a reţinut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanţe, în vederea consumului propriu. Dar şi pentru a le pune la dispoziţia altor consumatori. Cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, a anunţat DIICOT vineri într-un comunicat.

Vlad Pascu a fost adus joi de la Constanţa, unde se afla în arest preventiv, la Bucureşti. El a fost audiat la DIICOT alături de părinţii săi. În dosar sunt reținuți 4 inculpați.

”S-a reţinut că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, inculpaţii, în mod repetat, au deţinut şi comercializat droguri de risc şi mare risc. Din cercetări a rezultat faptul că doi dintre inculpaţi s-au manifestat ca sursă principală de aprovizionare pentru cel de al treilea. Care a achiziţionat cantităţi mai mari. Pe care ulterior le-a comercializat sub formă de doze. În cea de a doua cauză instrumentată, s-a dispus reţinerea unei inculpate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţare a declaraţiilor”, aminteşte DIICOT.

Conform procurorilor, Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană. Pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor. Sau să facă declaraţii mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT privind săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Miruna Pascu și-a recunoscut, în cele din urmă, faptele. Ea speră că astfel va scăpa de controlul judiciar. Miruna Pascu încearcă un acord cu procurorii în speranța că va scăpa de închisoare. Femeia a încercat să sublinieze că fiului ei a trăit într-o familie dezorganizată, de aici și faptele sale.

Vineri, 15 septembrie, Tribunalul Municipiului București a admis propunerea de arestare pentru 30 de zile pe numele Mirunei Pascu.

Ea fusese reținută pentru 24 de ore joi seară.

Și tatăl a fost plasat sub control judiciar

Și Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În cazul său s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

DIICOT propune arestarea preventivă pentru 30 de zile a altor trei persoane din cercul lui de apropiaţi. Doi sunt sursă principală de aprovizionare pentru cel de al treilea. Acesta a achiziţionat cantităţi mai mari, pe care ulterior le-a comercializat sub formă de doze. O propunere similară a fost formulată şi pentru Miruna Pascu.

”În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile”, informează DIICOT.

În urma celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în cadrul acestei operaăiuni, denumită ”Hydra”, au fost descoperite şi ridicate cantitatea de aproximativ un kilogram canabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartuşe de vânătoare, deţinute ilegal, 12.500 de lei, 3 telefoane mobile şi diverse arme albe (cuţite, săbii, macete).

Continue Reading
To Top