Știri interne

Actorul din Harry Potter a murit

Actorul din Harry Potter a murit

Sir Michael Gambon, interpretul personajului Dumbledore în saga Harry Potter, a murit la vârsta de 82 de ani.

Potrivit familiei, Gambon a murit în spital.

Văduva sa, Lady Gambon, și fiul său, Fergus, au declarat că “iubitul lor soț și tată” a murit liniștit, alături de familie, după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie.

Cunoscut mai ales pentru rolul profesorului Albus Dumbledore în șase dintre cele opt filme Harry Potter, Michael Gambon s-a născut la Dublin și a lucrat în televiziune, în industria filmului, în teatru și radio de-a lungul carierei sale care se întinde pe cinci decenii.

Și-a început activitatea actoricească la Teatrul Național Regal din Londra și a jucat în numeroase piese de William Shakespeare.

Pe lângă rolul din Harry Potter, bazat pe romanele lui JK Rowling, Sir Michael l-a interpretat pe detectivul francez Jules Maigret în serialul omonim distribuit de ITV.

De asemenea, este cunoscut pentru rolul lui Philip Marlowe din serialul The Singing Detective, creat de Dennis Potter și difuzat de BBC în anii ’80 din secolul trecut.

În 1998 a primit rangul de cavaler pentru serviciile aduse industriei de divertisment și a câștigat, de-a lungul vieții, patru premii Bafta.

Foto: Sir Michael Gambon (stânga) și personajul Albus Dumbledore din Harry Potter (dreapta)

Continue Reading
To Top