Tribunalul a închis depozitul LIDL

Știri interne

Tribunalul a închis depozitul LIDL

Tribunalul a închis depozitul LIDL

Instanța a anulat autorizația de construire a unul depozit comercial situat lângă radarul NATO de la Cârcea. Deși inițial hypermarketul și-a luat angajamentul de a reloca radarul NATO pe cheltuiala sa, Tribunalul Dolj a respins înțelegerea extrajudiciară.

Povestea radarului din localitatea doljeană Cârcea începe în anul 2020, când compania germană Lidl a anunţat că este interesată să cumpere cel puțin 230.000 de metri pătrați lângă Craiova, pentru a deschide un centru logistic ce urma să deservească lanţul de magazine din întreaga zonă a Olteniei.

După ce a obținut toate avizele necesare pentru construire, Lidl a şi demarat lucrările. Abia în acel moment Ministerul Apărării Naționale a realizat că în vecinătatea radarului se ridica o clădire înaltă care afecta siguranţa spaţiului aerian.

“Pârâtul LIDL ROMANIA SCS îşi asumă faţă de Reclamant obligaţia de a realiza lucrările și a presta serviciile necesare pentru relocarea radarułui aflat în dotarea U.M. 01803L Cârcea din poziția actuală cu operator economic specializat şi agreat de către furnizorul echipamentelor sau de către agenţia NATO specializată (NATO Support and Procurement Agency/NSPA) care va avea în răspundere toate activităţile ce presupun montare & demontarea tuturor echipamentelor radar și instalarea în poziţia viitoare, pe cheltuiala sa”, se arată în documentul depus în instanță, conform adevărul.ro.

Tribunalul Dolj a respins, însă, înțelegerea dintre MApN și Lidl pe motiv că erau încălcate unele prevederi ale legilor siguranței naționale.

Continue Reading
To Top