Știri interne

Șeful Casei de Pensii anunță când intră banii în octombrie şi ce sume în plus primesc seniorii

Șeful Casei de Pensii anunță când intră banii în octombrie şi ce sume în plus primesc seniorii

Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat în direct la Antena 3 CNN când vin pensiile în octombrie şi ce bani primesc în plus mlioane de pensionari.

”Chiar de luni normal începem să achităm pensiile aferente lunii octombrie, numai că noutatea este că, pe lângă pensia aferentă acestei luni, se va acorda și cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de Ordonanța 168/2022 și vreau să reamintesc care sunt condițiile de acordare a acestui ajutor financiar.

Este vorba despre pensionarii din sistemul public de pensii cu domiciliul în România, ale căror venituri sunt mai mici sau egal cu 3.000 de lei Acest ajutor este dat pe tranșe de venituri”, a explicat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii.

”Pensionarii cu venituri până în 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei, între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 800 de lei, iar între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 600 de lei. Aceste sume sunt prevăzute a se da în două tranșe egale.

Prima tranșă, amintesc, a fost dată în luna ianuarie, urmând ca a doua transă să fie acordată începând chiar de luni, când începe achitarea pensiilor.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari. Pe talonul de pensie sunt evidențiate distinct aceste ajutoare financiare, separat, față de pensie”, a mai spus Daniel Baciu.

Continue Reading
To Top