Știri interne

A murit Mircea Eugen Burada

A murit Mircea Eugen Burada

Mircea Eugen Burada, unul dintre scenariștii Nea Mărin Miliardar, a murit, ieri, la vârsta de 77 ani. Surse susțin că nu ar fi rezistat unei operații pe cord.

Scenaristul și scriitorul Mircea Eugen Burada s-a stins din viață, ieri, la vârsta de 77 de ani. Surse susțin că acesta nu ar fi supraviețuit unei operații pe care a suferit-o la inimă.

El este cunoscut în special pentru romanele reprezentative “Uragan asupra Europei”, “Roxelana și Soliman”, “Calea ducesei” și “Plângi, plângi balalaika”, scrise împreună cu prietenul său de-o viață Vintilă Corbul.

Mircea Eugen Burada a fost coscenarist la cunoscutele filme regizate de Sergiu Nicolaescu: “Nea Mărin Miliardar”, „Revanșa”, „Un comisar acuză” și „Duelul”.

În semn de apreciere pentru întreaga sa operă literară, scriitorul a fost decorat cu Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria A, în anul 2004.

Personalitate multidisciplinară, Mircea Eugen Burada s-a implicat activ și în activitatea economică/patronală la nivel național și european, fiind numit membru în cadrul Comitetului Economic şi Social European (în perioada 2010 – 2015), potrivit stirileprotv.ro.

Continue Reading
To Top