Știri interne

Românii care vor primi doar 2.100 de lei la pensie, după 35 de ani de muncă! Este vorba despre milioane de persoane

Românii care vor primi doar 2.100 de lei la pensie, după 35 de ani de muncă! Este vorba despre milioane de persoane

Deși majoritatea românilor plătesc peste 30 de ani la stat, pentru a-și asigura o bătrânețe cât de cât liniștită, majoritatea dintre aceștia ajung, la vârsta pensionării, să aibă un venit extrem de mic.

În România, aproape 1.200.000 de bătrâni beneficiază de pensia minimă. Cu alte cuvinte, au un venit lunar de numai 1.125 de lei.

Având în vedere că speranța de viață în țara noastră este de doar 75 de ani, seniorii ajung să nu primească nici măcar jumătate din suma cu care au cotizat.

Un român care are, în acest moment, un salariu de 4.000 de lei și care contribuie la sistemul public de pensii timp de 35 de ani, va da statului român nu mai puțin de 600.000 de lei.

Cu toate acestea, în momentul în care va ieși la pensie, ar urma să primească lunar 2.100 de lei. Cu alte cuvinte, ținând cont de faptul că speranța de viață este de 75 de ani, acesta va lua în total 250.000 de lei, scrie Observator.

Din fericire, românii mai au o șansă de a-și mări veniturile cu ajutorul Pilonului II de pensii. Acesta este obligatoriu pentru salariații cu vârsta de până în 35 de ani, însă este administrat privat.

Deși contribuția în acest caz este de șase ori mai mică decât la stat, câștigurile sunt semnificative. În cazul nostru, seniorii vor primi în plus 154 de mii de lei. Asta înseamnă, lunar, un venit suplimentar de 1.200 de lei.

Continue Reading
To Top