Știri interne

Au crescut tichetele sociale! Cine primește cu 150 de lei mai mult

Au crescut tichetele sociale! Cine primește cu 150 de lei mai mult

Au crescut tichetele sociale! Autoritățile au anunțat că tichetele sociale au fost majorate cu 150 de lei. Cine sunt românii care vor beneficia de ele?

Au crescut tichetele sociale! Primăria Slatina a anunțat recent o veste îmbucurătoare pentru persoanele cu handicap și pensionarii cu venituri mici din comunitate. Tichetele sociale de Crăciun, acordate de primărie pentru a sprijini aceste categorii vulnerabile, au fost majorate de la 100 de lei la 150 de lei.

Această măsură are ca scop să aducă un strop de bucurie în casele celor care se confruntă cu dificultăți financiare sau cu diverse dizabilități, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Primăria Slatina a acordat tichete sociale de ani de zile, de două ori pe an, cu ocazia Paștelui și a Crăciunului. Anul acesta, tichetele de Paște au avut o valoare de 100 de lei pe beneficiar, iar numărul beneficiarilor a fost de aproximativ 3.300, cifră mai mică față de anii anteriori.

Însă, în preajma sărbătorilor de iarnă, autoritățile locale au decis să majoreze valoarea tichetelor cu 50 de lei, astfel că fiecare beneficiar va primi 150 de lei pentru a-i ajuta să se pregătească de Crăciun.

Modalitatea prin care se oferă tichetele sociale

Procedura pentru obținerea acestor tichete sociale este relativ simplă. Cererile trebuie depuse în luna octombrie, până la sfârșitul lunii, la una dintre instituțiile subordonate Primăriei Slatina. Bonurile valorice vor fi ulterior expediate prin poștă în luna decembrie, la domiciliul beneficiarilor.

Persoanele care pot beneficia de aceste tichete sociale includ cele cu handicap grav, accentuat sau mediu, precum și pensionari cu venituri nete lunare de cel mult 1.200 de lei, sau beneficiari de indemnizații conform legilor speciale care nu sunt pensionari și ale căror venituri nete cumulate nu depășesc 1.200 de lei pe lună.

Produsele care se pot cumpăra cu tichetele sociale

Valoarea tichetelor sociale de 150 de lei poate fi folosită pentru achiziționarea de produse:

alimentare
de curățenie și igienă personală sau a locuinței
produse farmaceutice
articole de îmbrăcăminte
încălțăminte

Inițiativa Primăriei Slatina de a majora tichetele sociale de Crăciun reprezintă un pas important pentru sprijinirea categoriilor defavorizate din comunitate. Inițiativa aduce un zâmbet pe chipul multor oameni în preajma sărbătorilor de iarnă. Aceasta este o dovadă a angajamentului autorităților locale de a îmbunătăți calitatea vieții pentru toți locuitorii orașului. Acest program de acordare a tichetelor sociale a început acum opt ani.

Continue Reading
To Top