Știri interne

ANM anunță o răcire puternică și bruscă a vremii. Zonele unde va cădea lapoviță și ninsoare

ANM anunță o răcire puternică și bruscă a vremii. Zonele unde va cădea lapoviță și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie anunță o răcire puternică și bruscă a vremii în România.

Temperaturile au început să scadă de duminică, în nord-vestul țării, unde au apărut și primele precipitații.

În noaptea de duminică spre luni, frontul de aer rece, însoțit de ploi, precum și de lapoviță și ninsori în zonele înalte de munte, a traversat toată țara, luni dimineața ploile afectând zonele de munte și sud-estul țării, inclusiv București.

Meteorologii au emis, ieri, o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă dar și precipitații mixte în zona montană înaltă, valabilă până astăzi, la ora 16:00.

Potrivit acestora, vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și izolat 20…25 l/mp.

În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m și în restul masivelor montane.

Totodată, o avertizare cod galben de vânt este valabilă până astăzi, la ora 12:00.

Vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80…110 km/h.

Continue Reading
To Top