Știri interne

Câștigătorul Chefi la Cuțite! El a luat marele premiu în Sezonul 12

Câștigătorul Chefi la Cuțite! El a luat marele premiu în Sezonul 12

Chefi la Cuţite a ajuns la final! Marea finală a avut loc miercuri, de la ora 20:30. Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu l-au anunțat pe marele câștigător.

Câștigătorul Chefi la Cuțite a fost anunțat! El este Janni Alexandridis, un bucătar născut în Germania, cu tată grec și mamă româncă!

El spune că talentul de excepție la gătit îl moștenește de la mamă și bunică. Alexandridis a uimit România atunci când a spus că a învățat limba română în bucătărie.

„Eu sunt din Germania, din Nürnberg și sunt chef bucătar. În bucătărie am învățat să vorbesc românește pentru că avem mulți alături de care lucrez din România”, a spus el, potrivit Ciao.

Noul câștigător al show-ului a petrecut timp în bucătărie încă de mic, atunci când familia lui deținea un mic restaurant. Ei locuiau chiar deasupra localului, astfel că Alexandridis a crescut înconjurat de acest mediu special, care l-a format.

„Aveam un restaurant de familie și lucrez acolo în bucătărie de când eram foarte mic. Apartamentul nostru a fost deasupra restaurantului și în fiecare zi când m-am dus la școală am văzut chefii în bucătărie cum pregăteau tot felul de mâncături. Era un restaurant grecesc.

Bucătăria este locul în care, de când sunt mic, mă simt foarte bine. I-am spus tatei că vreau să devin bucătar în restaurant. Dar el mi-a zis că dacă vreau să devin chef, trebuie să învăț bucătărie. Și în fie care zi, după școalî, mergeam în bucătărie, mă uitam ce fac, am stat o oră, două, i-am ajutat să facă curat, să curăț ceapă, de toate…”, a povestit el pentru sursa citată.

Altfel, el spune că a făcut și scoală în domeniul culinar. Germania are un program care durează trei ani.

„În Germania, te duci la școală și în restaurant. E un program, durează trei ani. După trei ani ești bucătar. (…) Vreau să fac ceva care să bucure oamenii. Să mănânce și să se bucure. Și asta e cel mai frumos lucru despre meseria mea”, a povestit el în emisiune.

El a povestit și câteva amintiri frumoase pe care le are despre gătit, din copilărie:

„I-am zis tatălui meu că vreau să fiu chef pentru o zi în restaurant. Și mi-a zis că dacă vreau să facă asta trebuie să învăț să fiu bucătar. Mama și bunica mea au lucrat în bucătărie. În fiecare zi după școală mergeam și mă uitam la ele. Stăteam să curăț ceapă și să facem curățenie. Bucătăria nu mă lasă în pace, sunt aici în fiecare zi și mă simt foarte bine! Vreau să fac ceva de care oamenii să se bucure”, a mai povestit câștigătorul, potrivit Libertatea.

Finaliștii au luptat pentru premiul în valoare de 30.000 de Euro

Fanii Cooking-show-ului regretă faptul că acesta se încheie atât de rapid, după doar o lună şi jumătate de la debut. Totuși, Antena 1 plănuiește să înlocuiască acest format cu un altul, marca Mona Segall, America Express. Aici, se anunță surprize de excepție, deoarece vor concura în calitate de concurenţi şi copii Andreei Esca, Aris şi Alexia Eram!

Finaliștii sezonului 12 al emisiunii „Chefi la cuțite” au fost Ioana Dehelean și Janni Alexandridis, cuțitul de aur din echipa Amanita Regală condusă de Florin Dumitrescu. Al treilea finalist, Valentin Timofte, a fost cuțitul de aur din echipa Soarelui Răsare, coordonată de Sorin Bontea.

Din nefericire pentru chef Scărlătescu, niciunul dintre concurenții săi nu a reușit să ajungă în finala celui de-al 12-lea sezon al emisiunii culinare.

Iată câteva imagini din finală:

Continue Reading
To Top