Știri interne

Cât vom plăti la iarnă pentru încălzirea unui apartament cu două camere din București

Cât vom plăti la iarnă pentru încălzirea unui apartament cu două camere din București

Gigacaloria va rămâne la același preț în sezonul rece 2023-2024, ca și iarna trecută, pentru bucureşteni.

Bucureştenii vor plăti 346 de lei pe gigacalorie, ca şi iarna trecută. Preţul gigacaloriei rămâne, deci, plafonat, cel real fiind este de aproximativ 1.000 de lei pe gigacalorie, diferența fiind plătită de primărie.

Într-o lună de iarnă, pentru încălzirea unei camere se consumă, în medie, o gigacalorie.

Astfel, facturile la încălzire, în București, ar putea fi similare cu cele de iarna trecută, dacă se menține consumul. Pentru o garsonieră, prețul căldurii va ajunge în jur de 350 de lei, pentru un apartament cu două camere aproximativ de 700 de lei, iar pentru trei camere 1000 de lei.

“Pierderile din rețea au scăzut în valoare absolută foarte mult, au crescut în procent, pentru că a fost o iarnă caldă şi vânzările au scăzut (…).

Pierderile noastre sunt undeva la 20-25% iarna, undeva la 60-70% vara, pentru că este consumul mic și apa cu presiune mică merge prin aceleași găuri şi are timp să se scurgă şi din cauză că ponderea lunilor calde a fost mai mare, atunci şi vânzarea a fost mai mică şi procentul a fost mai mare, dar în valoare absolută pierderile au fost mult mai mici şi indicatorul care este cel mai corect este câtă apă de adaos bagi, adică câtă apă pierzi şi tendinţa de scădere este clară”, a spus Nicuşor Dan, miercuri.

De asemenea, primarul general a anunțat că va fi închis în acest an șantierul din zona Apusului pe Programul Operațional Infrastructură Mare.

“Este una dintre condiţiile pentru a trece cu finanţarea în anul viitor, în rest o să deschidem 12 şi ele cu totul sunt 25, aceste 12 se vor termina într-un an şi jumătate, în doi”, a adăugat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Potrivit specialiștilor în termoficare, pentru încălzirea unei camere se consumă, în medie, o gigacalorie. Asta înseamnă că, pentru o garsonieră, prețul căldurii va ajunge la circa 350 de lei, pentru un apartament cu două camere la aproximativ 700 de lei, iar pentru trei camere la circa 1.000 de lei.

Bucureștiul nu este însă orașul unde locuitorii plătesc cel mai mare preț pentru o gigacalorie. La Craiova, prețul pe care îl plătește populația pentru o gigacalorie este de 499 de lei, iar la Constanța de 450 de lei.

Continue Reading
To Top