A fost cutremur în România

Știri interne

Cutremur în România în această dimineață! Unde s-a zguduit pământul

Cutremur în România în această dimineață! Unde s-a zguduit pământul

Cutremur în România. Seismul s-a produs chiar în această dimineață. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a venit cu detalii de ultim moment. Cât de puternic a fost?

Cutremur sâmbătă dimineață, în România. Seismul a fost unul slab ca intensitate. El a avut loc sâmbătă dimineață, în România, la ora 06:58. S-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău.

Seismul a avut magnitudinea 3,3 și a avut loc la adâncimea de 140 de kilometri.

INFP a venit cu detalii de ultim moment despre cutremur. Acesta s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 50km SE de Brașov, 55km N de Ploiești, 56km SE de Sfântu-Gheorghe, 60km NV de Buzău, 80km NE de Târgoviște, 83km V de Focșani.

Cutremur după cutremur în România

În urmă cu o săptămână, alte două cutremure au zguduit România. Mai multe seisme au avut loc data de 13 octombrie 2023.

Primul seism a avut loc la ora 02:02, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Cutremurul a avut o magnitudine de 2,4 grade pe scare Richter.

S-a produs la o adâncime de 134,8 km, în apropierea următoarelor orașe: 46km V de Focsani, 57km N de Buzau, 67km E de Sfântu-Gheorghe, 76km E de Brasov, 89km NE de Ploiesti.

Al doilea cutremur a avut loc la ora 02:32, în județul Gorj, Oltenia. Seismul a avut magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter. S-a produs la o adâncime de 16,5 km, în apropierea următoarelor orașe: 14km NV de Targu Jiu, 68km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 85km S de Deva, 95km V de Râmnicu Vâlcea, a mai transmis INFP.

Un cutremur de 4,9 grade pe scara Richter a avut loc și vineri, 20 octombrie. Seismul a zguduit sudul Iranului provocând rănirea a cel puțin șapte persoane și cauzând pagube minore. Evenimentul seismic a avut loc în apropierea orașului Khaneh Zenyan, situat în sudul țării, în apropiere de Shiraz, la o adâncime de 10 kilometri.

Iranul este o țară traversată de numeroase falii geologice. Statul se confruntă periodic cu seisme devastatoare. Cu toate acestea, acest cutremur a fost clasificat ca având o magnitudine moderată și nu a generat pagube semnificative.

Continue Reading
To Top