Știri interne

Doliu în Biserică! A murit unul dintre cei mai iubiți preoți: Dumnezeu să-l răsplătească

Doliu în Biserică! A murit unul dintre cei mai iubiți preoți: Dumnezeu să-l răsplătească

Doliu în Biserică! A murit unul dintre cei mai iubiți preoți greco-catolici din România. De-a lungul vieții sale, a făcut numai bine oamenilor care Îl iubesc pe Dumnezeu.

Doliu în Biserică! Părintele Ioan Cismaș s-a stins din viață. A decedat luni, 23 octombrie 2023, la doar 58 de ani.

Nefericitul anunț a fost făcut de Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș prin intermediul rețelelor sociale. Trupul său a fost depus în Biserica „Cuvioasa Paraschiva” din satul Dumitra, județul Bistrița-Năsăud. Slujba de priveghi va avea loc marți, 24 octombrie 2023, de la ora 18:00. Înmormântarea sa va avea loc miercuri, 25 octombrie 2023, la ora 13:00, la aceeași biserică.

Părintele Ioan Cișmaș s-a născut pe data de 26 septembrie 1965. În anul 1994, a absolvit Institutul Teologic din Blaj. A fost hirotonit preot la data de 18 septembrie 1994. Între anii 1994 și 2019, a fost paroh al parohiei greco-catolice Dumitra, Protopopiatul Alba Iulia. În anul 2019, s-a pensionat pe caz de boală.

„Părintele Ioan Cismaș a trecut la cele veșnice. Cu profundă durere sufletească aducem la cunoștința preoților, credincioșilor greco-catolici și tuturor creștinilor iubitori de Dumnezeu, că Părintele Ioan Cismaș, din clerul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a trecut la cele veșnice, astăzi 23 octombrie 2023.

(…) Domnul să primească toată ofranda slujirii sale pentru cei 29 de ani de preoţie pe care i-a oferit Bisericii şi să-l primească alături de slujitorii săi credincioşi din ceruri, pentru a celebra Învierea răscumpărătoare a Mântuitorului! (…) Dumnezeu să-l răsplătească pe părintele Ioan cu fericirea Cerului pentru tot binele făcut în lume!”, este mesajul postat, luni, pe pagina oficială de Facebook „Arhieparhia Blaj”.

Vă amintim că, la începutul anului, credincioșii greco-catolici au mai pierdut un preot drag. Pe data de 24 ianuarie 2023, Adrian Pop, preotul Parohiei Greco-Catolice din Noroieni, s-a stins din viață. A murit la doar 63 de ani din cauza unor probleme grave de sănătate.

Adrian Pop a fost unul dintre cei mai longevivi preoți din municipiul Satu Mare, slujind peste 20 de ani.

„A trecut la Domnul preotul Adrian Pop. În cursul dimineţii de marți, 24 ianuarie 2023, la vârsta de 63 de ani, s-a mutat la Domnul întru cele veşnice părintele Adrian Pop, parohul Parohiei Greco-Catolice din Noroieni. Decesul a survenit în urma unor grave probleme de sănătate. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Amin!”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Protopopiatul Greco-Catolic Satu Mare.

Continue Reading
To Top