Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir! Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostească cei care vor să aibă copii

Lifestyle

Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir! Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostească cei care vor să aibă copii

Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir! Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostească cei care vor să aibă copii

Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir este prăznuit anual pe data de 26 octombrie de către creștinii din întreaga lume. Considerat de sute de ani ocrotitorul Tesalonicului, Sfântul Dimitrie, este unul dintre sfinții militari care a devenit martir pentru dragostea sa față de Dumnezeu.

Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostească cei care vor să aibă copii. Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir s-a născut în cetatea Solun, Tesalonicul de astăzi, într-o familie înstărită, creștină, care pe lângă educația aleasă i-a insuflat și dragostea către Dumnezeu pe care l-a slujit până la moarte.

Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostească cei care vor să aibă copii

Tatăl său era voievodul Solunului pe care Dimitrie avea să îl conducă câțiva ani mai târziu în calitate de prefect. Chiar dacă întreaga familie era creștină, tată sfântului a evitat să își mărturisească public dragostea față de cele sfinte pentru a evita prigoana asupra creștinilor.

În vremurile acelea rugăciunile se făceau pe ascuns, iar cei care se identificau cu „Dreapta Credință” erau pedepsiți de conducătorii păgâni.

La fel ca și alți creștini, pentru faptele sale Sfântul Dimitrie a fost întemnițat, apoi ucis cu sulițele la porunca Împăratului Maximian.

Trupul său a fost îngropat de camarazii creștini într-un mormânt din care mai târziu a început să curgă picături de mir.

Acestea au fost folosite de creștini la vindecarea unor oameni care sufereau de boli incurabile, iar de aici îi vine și numele de Izvorâtorul de Mir.

„De asemenea, era și milostiv către săraci și aducea mari faceri de bine celor care le trebuiau. Dar nu aveau fii, și pentru aceasta erau în mare mâhnire și se rugau lui Dumnezeu cu tot dinadinsul, ca să le dea moștenitori casei lor”, spun preoții.

În ziua praznicului Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir credincioșii sunt sfătuiți să rostească această rugăciune extrem de puternică.

„Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ţie în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Aşa cum Tu ai reuşit să nu te închini la idoli şi la duşmanii lui Hristos, tot aşa ajută-ne să-i biruim pe toţi duşmanii noştri ştiuţi şi neştiuţi. Sfinte Mare Mucenic, dă-ne putere şi binecuvântează-ne să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă şi să ne despartă de persoanele pe care le preţuim şi le iubim. Aşa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul lie, cel care-i omora pe creştinii din Salonic , tot aşa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura şi de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră şi ajută-ne să scăpăm din cele mai cumplite primejdii. Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă marea lui milă. Amin.

Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu şi harazit sa ocupi functia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ti-a îngaduit sa poti veşti cu mai multa uşurinta şi autoritate cuvantul mantuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lasat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenintarile lui, ci ai renuntat la orice demnitate lumeasca pentru a caştiga fericirea veşnica.

Impartind toate bunurile tale celor saraci ai mers la închisoare cantand cel mai frumos imn de biruinta al creştinilor: ‘Aleluia.’ Strapuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemanat cu Mantuitorul tau rastignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul sa gust macar în parte fericirea pe care o da trairea sincera a credintei. Binecuvanteaza-ma şi pe mine, ca sa ma pot împotrivi greutatilor pe care le întalnesc în stradania de a-mi apara credinta. Bunul Dumnezeu a rasplatit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferintele savarşind nenumarate minuni cu moaştele tale, care atunci cand au fost gasite emanau un parfum placut mirositor.
Da-mi si mie harul sa fiu în viata o placuta mireasma a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi sa duc pe cat mai multi pe drumul mantuirii prin pilda şi rugaciunea mea. Amin.”

Continue Reading
To Top