Știri interne

Vești bune pentru mii de români! Statul acordă ajutoare în valoare de 1.300 de lei. Ce condiții trebuie să îndepliniți pentru a primi banii

Vești bune pentru mii de români! Statul acordă ajutoare în valoare de 1.300 de lei. Ce condiții trebuie să îndepliniți pentru a primi banii

Mii de români ar putea beneficia de sume de 1.300 de lei din partea statului român! Potrivit informațiilor, persoanele cu venituri modeste pot obține aceste ajutoare, între 1 noiembrie 2023 și 31 martie 2024, însă doar dacă îndeplinesc anumite condiții. Iată despre ce este vorba.

Mii de români vor putea beneficia de sprijin financiar lunar pentru asigurarea încălzirii locuinței. Între 1 noiembrie 2023 și 31 martie 2024, cei care au venituri modeste pot intra în posesia unei sume de bani din partea statului român.

Vești bune pentru mii de români! Statul acordă ajutoare în valoare de 1.300 de lei

Vești bune pentru mii de români! Statul acordă ajutoare în valoare de 1.300 de lei. Cei care au venituri modeste pot intra în posesia unei sume de bani din partea statului român. Acești bani pot fi folosiți pentru asigurarea încălzirii locuinței.

Deși în mod normal, potrivit informațiilor, cererile pentru acest sprijin trebuie depuse până la data de 15 octombrie, cei care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pe parcursul iernii pot depune cererile și după această dată.

Conform Legii 226/2021 privind măsurile de protecție socială pentru consumatorii vulnerabili de energie, pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzire, indiferent de tipul de sistem de încălzire utilizat, este necesar să se depună o cerere însoțită de o declarație personală care detaliază componența familiei, veniturile acesteia și modul de încălzire folosit.

Primarul fiecărei localități este cel care ia decizia în privința acordarea ajutorului pentru încălzire, scrie bugetul.ro.

Ce venituri nete lunare trebuie să ai pentru a primi acest ajutor

Familiile care pot beneficia de ajutor pentru încălzire în timpul sezonului rece sunt cele cu venituri nete lunare sub 1.386 de lei per membru sau persoanele singure cu venituri lunare de până la 2.053 de lei.

Există mai multe categorii de ajutoare pentru încălzire, în funcție de tipul de sistem de încălzire utilizat în locuință, incluzând:

Ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat;Ajutor pentru gaze naturale;Ajutor pentru energie electrică;Ajutor pentru combustibili solizi și/sau petrolieri.

Pe lângă sprijinul pentru încălzirea locuinței, persoanele cu venituri mici pot primi, de asemenea, un ajutor financiar suplimentar pentru a acoperi o parte din cheltuielile cu energia, acesta fiind acordat lunar pe tot parcursul anului și poate fi cumulat cu ajutorul pentru încălzire, scrie sursa menționată anterior.

Continue Reading
To Top