Media/TV

A murit Ileana Ploscaru

A murit Ileana Ploscaru

Lumea teatrului din România, în doliu! O actriță care a bucurat generații întregi s-a stins din viață. Tristul anunț al trecerii acesteia în neființă a fost făcut de reprezentanții UNITER, pe pagina de Facebook.

A murit Ileana Ploscaru! Marea actriță a debutat pe scena Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca pe data de 24 februarie 1951, în spectacolul „Fântâna turmelor” de Lope Felix de Vega Carpio, în regia lui Ion Dinescu.

Ileana Ploscaru s-a stins din viață

Doliu în lumea teatrului din România! Marea actriță Ileana Pleoscaru s-a stins din viață. Reprezentanții UNITER au anunțat pe pagina de Facebook trecerea în neființă a acesteia.

“Ne despărţim de Ileana Ploscaru… Ileana Ploscaru a fost un rafinat om de teatru. O personalitate artistică distinsă şi puternică, dedicată întru totul scenei. De-o forţă, vigoare şi statornicie care sunt puse pe seama iubirii imense pentru teatru şi public. Ileana Ploscaru a fost un model de dăruire, de profesionalism şi de respect pentru meseria căreia i s-a dedicat până la 86 de ani. (…) Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”, afirmă sursa citată.

Un mesaj care anunță că Ileana Pleoscaru nu se mai află printre noi a apărut și pe pagina de Facebook a actriței.

„Dragii mei, astazi se incheie povestea vietii mele. A fost o viata frumoasa, pe care am daruit-o celor care iubesc frumosul. Va multumesc ca mi-ati fost alaturi in cele peste sapte decenii de activitate, ca m-ati sustinut si ca m-ati iubit”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a actritei.

Cine a fost Ileana Ploscaru

Ileana Ploscaru a fost actriță a Teatrului de Stat din Constanța, evoluând în zeci de spectacole, precum „Scaiul” de Georges Feydeau (regia: Ion Lucian), „Titanic Vals” de Tudor Musatescu (regia: Cristian Sofron), „Trei surori” de A.P. Cehov (regia: Dominic Dembinski) și „Batrana si hotul” de Viorel Savin (regia: Iulian Enache).

Pentru cei 65 de ani de activitate, dintre care 55 pe scena teatrului constantean, Consiliul Local Municipal Constanta i-a acordat, la sfarsitul anului 2016, titlul de cetatean de onoare.

Continue Reading
To Top