Vești bune pentru elevi! Bursele școlare au fost majorate! Câți bani le vor intra în conturi în anul 2023-2024

Economic

Vești bune pentru elevi! Bursele școlare au fost majorate! Câți bani le vor intra în conturi în anul 2023-2024

Vești bune pentru elevi! Bursele școlare au fost majorate! Câți bani le vor intra în conturi în anul 2023-2024

Vești bune pentru elevi! Guvernul a majorat bursele școlare pentru anul 2023-2024. Copiii și adolescenții cu rezultate bune la învățătură vor primi mai mulți bani începând cu acest an școlar. Iată până la ce valoare au fost majorate și când le vor primi!

În ultima perioadă, Guvernul a venit cu mai multe vești bune pentru români. Salariul minim pe economie a fost majorat de la 1 noiembrie în trei domenii, iar acum cei vizați au fost elevii. Statul a crescut valoarea celor trei categorii de burse pe care ei le primesc. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp.

Bursele elevilor din România au fost majorate

Înainte de majorare, bursele de merit, bursele sociale și bursele tehnologice ale elevilor erau de 200 lei lunar. În urmă cu puțin timp, Guvernul a decis ca bursa de merit să fie majorată la 450 lei pe lună, bursa socială va fi majorată la 300 lei pe lună, iar bursa tehnologică tot la 300 lei pe lună. Această decizie este o veste bună pentru elevi, având în vedere inflația din țara noastră.

Ministerul Educației a mai făcut o precizare importantă, și anume faptul că bursele de merit se acordă în proporție de 30% a primilor elevi din fiecare clasă, astfel încât să îi motiveze să ajungă la performanțe cât mai bune și să participe la cât mai multe concursuri.

Astfel, aceștia ar putea să ajungă și la performanțe mai bune în ceea ce privește notele de la examenele naționale.

”(…) Reiterăm că obiectivele burselor de merit care se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase, în ordinea descrescătoare a mediilor anuale/a mediilor de admitere, vizează stimularea învățării individuale, încurajarea unei competiții constructive în fiecare clasă de gimnaziu și liceu din România, reducerea disparităților sociale, precum și îmbunătățirea mediei naționale a rezultatelor obținute de elevi, luând în calcul contextele de învățare diferite, atât la examenele naționale, cât și la testările internaționale”, a transmis Ministerul Educației, printr-un comunicat.

Bursele studenților au fost aproape dublate

La puțin timp după începerea noului an universitar, studenții au primit o veste bună din partea Guvernului. Valoarea burselor a fost aproape dublată. Astfel, bursa socială a crescut de la 580 lei la 900 lei, iar bursa de studiu la doctorat la crescut la 3.200 lei. În ceea ce privește masteratul didactic, bursa este de 3.158 lei.

Continue Reading
To Top