Știri interne

Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea înainte de Crăciun

Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea înainte de Crăciun

Prognoza ANM. Meteorologii au emis o nou prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea înainte de Crăciun?

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru perioada 6 noiembrie – 4 decembrie 2023, oferind o imagine asupra condițiilor meteorologice așteptate în România în următoarele patru săptămâni.

Prognoza ANM în perioada 6 – 13 Noiembrie 2023
În prima săptămână a intervalului prognozat, valorile termice vor fi mai ridicate decât media specifică acestei perioade, acoperind întreg teritoriul României. Cu toate acestea, abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată în regiunile sud-estice ale țării. Regiunile vestice, nord-vestice și centrale vor experimenta un regim pluviometric excedentar, mai ales în zonele montane ale Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. Restul teritoriului se va bucura de cantități apropiate de normale de precipitații.

Prognoza ANM în perioada 13 – 20 Noiembrie 2023
În a doua săptămână a intervalului, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât valorile normale pentru această perioadă, cu accent pe regiunile sud-estice.

Cu toate acestea, se așteaptă cantități mai scăzute de precipitații în întreaga țară, cu deficite semnificative în zonele montane și în extremitatea de sud-est a României.

Prognoza meteo în perioada 20 – 27 Noiembrie 2023
În a treia săptămână a intervalului prognozat, temperatura medie a aerului va fi ușor peste valorile normale, acoperind întreg teritoriul României, cu accent pe extremitatea de sud-est a țării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de normal în toate regiunile, indicând o distribuție relativ uniformă a precipitațiilor pe teritoriul țării.

Prognoza ANM în perioada 27 Noiembrie – 4 Decembrie 2023
În ultima săptămână a intervalului prognozat, temperaturile medii vor continua să se situeze ușor peste valorile normale pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general normale pentru această perioadă. Vor fi posibile excedente ușoare în regiunile sudice și sud-estice ale țării.

Prognoza meteo București
ANM a emis o prognoză specială pentru București. Aceasta este valabilă de vineri, 3 noiembrie (ora 08:00) până sâmbătă, 4 noiembrie, (ora 03:00).

Temperaturile se vor ridica în comparație cu ziua precedentă. Temperatura maximă se va situa între 21 și 22 de grade Celsius. Temperatura minimă va oscila între 10 și 12 grade Celsius. Cerul va fi parțial înnorat, iar probabilitatea de ploaie va crește în special în timpul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, iar dimineața pot apărea condiții de ceață.

Continue Reading
To Top