Știri interne

Gheorghe Turda, sfâșiat de durere. Ce s-a întâmplat cu Aura Urziceanu

Gheorghe Turda, sfâșiat de durere. Ce s-a întâmplat cu Aura Urziceanu

Gheorghe Turda, sfâșiat de amintirile vechi cu Aura Urziceanu, o mare cântăreață, alături de care a cucerit inimile oamenilor în perioada regimului comunist.

Gheorghe Turda și Aura Urziceanu au cucerit inimile oamenilor cu vocile lor în perioada regimului comunist. În ciuda faptului că au trăit împreună momente frumoase, cei doi n-au păstrat legătura. Gheorghe Turca recunoaște că n-a mai vorbit cu marea cântăreață de vreo opt ani.

Aura Urziceanu s-a stabilit definitiv în Canada, în trecut. De ceva vreme, se zvonește în spațiul public că ar fi fost internată într-un azil de bătrâni și că ar avea Alzheimer.

În prezent, Gheorghe Turda nu știe ce face, acum, Aura Urziceanu. Deși i-ar părea rău să știe că este într-un azil de bătrâni, este conștient că, în străinătate, autoritățile locale așa își arată respectul față de artiștii lor. Potrivit spuselor sale, în străinătate, marii artiști sunt îngrijiți până în ultima zi de viață. În semn de respect.

„Cu ea am cântat, adesea, în anii comunismului, chiar și la Hotelul Hilton, din Los Angeles, pentru românii din diaspora. Din păcate, n-am mai vorbit cu Aura, de ceva vreme, cred că de 7-8 ani ea nici n-a mai fost în România. Pe scenă, era magnifică, electriza lumea cu vocea ei de privighetoare, are o voce unicat în lume, a cântat perfect muzica de jazz si muzica ușoară. Prin vocea ei a cucerit America și Canada”.

Nu cunosc situația ei, actuală, nu știu amănunte, dar mi-ar părea rău să știu că este într-un azil. Să știți, însă, că, deși românilor li se pare trist ca un artist să fie într-un azil, este, de fapt, uman, din punct de vedere al grijii față de om, de o mare valoare. Când acești oameni nu mai sunt în putere, statul respectiv îi ajută prin a-i întreține la azil, câtă vreme mai au zile, îi țin în viață prin aceste mijloace.

Și solistul Ion Lăceanu e la azil, aici, în țară. Nu avem însă de ce să fim triști, dacă, noi, artiștii, ajungem la un cămin de bătrâni. Ne-am cam obișnuit să fim în centrul lumii, în centrul atenției. Și săracul Gică Petrescu, solistul de romanțe, până a murit voia să mai cânte”, a explicat, joi, Gheorghe Turda în cadrul unui interviu acordat pentru Playtech Știri.

Aura Urziceanu a renunțat la cetățenia română
În trecut, Aura Urziceanu vorbea cu zâmbetul pe buze despre România. Își iubea mult țara natală și le reamintea mereu străinilor că este româncă. În anul 2014, însă, a scris pe blogul său că a renunțat la cetățenia română. A luat această decizie din cauza unor decepții suferite, ca om și ca artist.

În urmă cu nouă ani, marea cântăreață a plecat din România cu „sufletul rupt”. Când a plecat înapoi în Canada, a ajuns la concluzia că majoritatea românilor sunt „goi, fără conştiinţă, fără suflet, fără educaţie, răi la suflet, invidioşi, urâţi, demenţi şi de o laşitate josnică”.

„Păcat că în toți acești mulți, mulți ani, petrecuți aici, la superlativ, nu mi-am pierdut din simțământul de român. Mi-ar fi prins atât de bine și m-ar fi scutit de dezamăgirea, ruptul sufletului, nervii și îmbolnăvirea sufletească, pe care am suferit-o și cu care am plecat din România.

După cinci ani de urâțenii, răutăți și așa cum mi s-au înfățișat românii în majoritate, nu-mi dau nici cea mai mică portiță de a-i înțelege, admite… dimpotrivă! Sunt goi, fără conştiinţă, fără suflet, fără educaţie. Sunt 97-98% răi la suflet, invidioşi, urâţi, demenţi şi de o laşitate josnică! Sunt foarte periculoşi. Tocmai de aceea renunţ la cetăţenia română!”, sunt câteva dintre cuvintele ei.

Continue Reading
To Top