Știri interne

Se dau 12.500 de lei de persoană! Cine sunt cei care pot primi banii de la stat

Se dau 12.500 de lei de persoană! Cine sunt cei care pot primi banii de la stat

Se schimbă optica statului român în ceea ce îi privește pe concetățenii noștri care au ales să plece la muncă în străinătate. Statul oferă 12.500 de lei pentru românii din Diaspora, care se întorc să muncească în țară.

Plecați în străinătate pentru un trai mai bun, românii din Diaspora sunt rechemați de stat pentru a munci în țară. Pentru a fi mai convingător, românii plecați afară care aleg să revină vor beneficia de o sumă de bani.

„Observăm că în ultimii ani deficitul de forță de muncă în România este foarte mare. Dacă anul trecut am avut undeva la 400.000 de locuri până la data de 1 octombrie declarate, iată anul acesta avem deja 560.000 din care undeva la 330.000 se repetă.

De ce? Pentru că salariile, dacă ne uităm, sunt între 1.000 și 3.000 euro în România, iar condițiile de muncă sunt aceleași ca în Uniunea Europeană acum, sunt echipamente modernizate, cu computer, cu aer condiționat, cu frigider, cu de toate”, a declarat Marcel Miclău, secretarul general al Agenției Nationale pentru Ocuparea forței de Muncă.

Miclău a declarat că sunt pregătite măsuri active care oferă stimulente pentru cei care se întorc din străinătate.

„Și aici m-aș referi la prima de activare, care nu este foarte mare, dar e totuși 1.000 lei și cea mai motivantă și atractivă pentru locuitorii din diaspora românească o reprezintă prima de instalare, primă de instalare care este în cuantum de undeva la 2.500 euro, adică 12.500 lei.

Deci, dacă vin în România și se încadrează pe o perioadă de cel puțin 12 luni, noi oferim 6.500 lei la angajare și după 12 luni diferența de 6500, dacă vine cu copiii și cu soția, mai primește încă 3.500 lei și pentru soție” a declarat Marcel Miclău pentru stiridiaspora.ro.

Românii din Diaspora nu vor mai sta la cozi când le expiră documentele
Valentin Făgărăşian, deputat PNL de Diaspora, a anunțat că „legea care nu-i mai trimite pe români să aştepte la cozi atunci când le expiră documentele sau când îşi pierd actele în străinătate are raport de adoptare şi săptămâna viitoare va primi votul Camerei Deputaţilor.”

Potrivit acestuia, anual, „aproape 150.000 de români se deplasează şi aşteaptă la cozi pentru emiterea acestui document!

După ce legea va intra în vigoare, orice român care va avea nevoie un titlu de călătorie pentru a se întoarce în ţară o va putea face de acasă, din faţa unui computer, în numai câteva minute – fără cozi, fără deplasări, fără costuri inutile.”

Valentin Făgărășian a adăugat că această lege rezolvă, de asemenea, problema recunoaşterii documentelor emise în format electronic de către alte autorităţi ale statelor membre ale Uniunii Europene.

Această chestiune le dădea mari bătăi de cap românilor din străinătate.

”Aveţi încredere în PNL! Problemele dumneavoastră sunt prioritatea noastră în Parlament!”, a mai spus deputatul, acum câteva zile.

Continue Reading
To Top