Știri externe

A murit fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii

A murit fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii

Rosalynn Carter, una dintre fostele prime doamne ale Statelor Unite ale Americii, a murit astăzi la vârsta de 96 de ani.

Fosta primă doamnă a Statelor Unite, Rosalynn Carter, pe care președintele Jimmy Carter a numit-o “o prelungire a mea” datorită rolului său proeminent în administrația sa, chiar dacă a promovat neobosit cauza sănătății mintale, a murit astăzi la vârsta de 96 de ani, a anunțat Centrul Carter.

Rosalynn Carter a murit liniștită, cu familia sa alături. În mai 2023, familia Carter declarase că aceasta suferea de demență, dar continua să trăiască fericită în casa cuplului din Plains, Georgia.

Jimmy și Rosalynn Carter au fost cel mai longeviv cuplu prezidențial căsătorit, după ce s-au căsătorit în 1946, când el avea 21 de ani, iar ea 18 ani.

După ce mandatul său solo s-a încheiat în 1981, el s-a bucurat, de asemenea, de mai mulți ani de după Casa Albă decât orice alt președinte dinaintea lui, iar ea a jucat un rol esențial în acești ani, inclusiv ca parte a Centrului Carter, organizație non-profit, și a organizației caritabile Habitat for Humanity, potrivit Mediafax.

Continue Reading
To Top