Ușa unui avion cu 177 de pasageri s-a desprins în aer! Starea pasagerilor

Știri externe

Ușa unui avion cu 177 de pasageri s-a desprins în aer! Starea pasagerilor

Ușa unui avion cu 177 de pasageri s-a desprins în aer! Starea pasagerilor

Un zbor al companiei Alaska Airlines cu 177 de persoane la bord a aterizat de urgență, după ce o ușă a avionului s-a desprins de pe fuzelaj.

Incidentul a avut loc vineri, în statul american Oregon.

Pasagerii au declarat că o ușă s-a desprins de pe fuzelaj după decolare. Alaska Airlines a reţinut la sol întreaga flotă de avioane Boeing 737-9 MAX după incident.

Zborul a decolat de pe aeroportul Portland în jurul orei 17:00, apoi a revenit “după ce echipajul a raportat o problemă de presurizare”, a scris Administrația Federală a Aviației pe X, fostul Twitter, conform AFP.

Imaginile postate pe rețelele de socializare arată ușa desprinsă de pe fuzelaj, cu măștile de oxigen de urgență atârnând de tavan.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, FAA și Alaska Airlines au declarat fiecare că investighează incidentul.

“Aeronava a aterizat în siguranță înapoi pe Aeroportul Internațional Portland cu 171 de oaspeți și 6 membri ai echipajului”, a precizat compania aeriană într-un comunicat.

“Deși acest tip de eveniment este rar, echipajul nostru de zbor a fost instruit și pregătit să gestioneze situația în siguranță”, mai precizează compania.

Avionul Boeing 737 Max 9 s-a întors la aeroport la 20 de minute după decolare, potrivit FlightAware. Acesta a fost certificat ca fiind apt pentru zbor în luna octombrie, potrivit site-ului de înregistrare al FAA.

Boeing a scris pe X că strânge mai multe informații și că o echipă tehnică este pregătită să sprijine ancheta, potrivit Mediafax.

Continue Reading
To Top