Economic

Vești bune! Pensia va crește cu 70%. Categoria de români care se vor bucura de mai mulți bani

Vești bune! Pensia va crește cu 70%. Categoria de români care se vor bucura de mai mulți bani

Vești foarte bune! Pensia va crește cu 70%. Categoria de români care se va bucura de mai mulți ani pe viitor. Ce a dezvăluit Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) cu privire la acest subiect.

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a făcut un anunț surprinzător, arătând că unele categorii de pensionari se vor bucura de o creștere spectaculoasă a pensiilor, ajungând chiar la 70%.

Pensia va crește cu 70%

Potrivit calculelor prezentate de Daniel Baciu, această creștere semnificativă se va aplica în special la pensiile mici, într-un efort de a sprijini acei pensionari care au avut stagii mici de cotizare, precum cei cu 15 ani de contribuție.

În acest caz, pensia va înregistra o creștere de la nivelul indemnizației sociale la 1258 de lei, dar rămâne în continuare în categoria indemnizației sociale.

„Am tinut neaparat sa luam exemple de pensii mici pentru ca vreau sa arat diferenta intre o pensie cu un stagiu mic de cotizare in cazul acesta. 15 ani. Si o pensie tot cam acelasi cuatum dar cu un stagiu mai mare de cotizare. Se vede foarte clar ca pentru cei 15 ani si 28 de zile faptul ca in momentul asta este la nivelul indemnizatiei sociale. Dupa majorarea de la 1 ianuarie ajunge la 1258 de lei dar ramane tot in indemnizatia sociala pentru ca aici nu mai exista puncte de stabilitate pentru ca stagiul de cotizare este sub 25 de ani. Aceasta persoana va ramane la nivelul indemnizatiei sociale de 1281 de lei ”, a spus Daniel Baciu, conform realitatea.net.

Ce pensie primește un om care a muncit 37 de ani

Șeful CNPP a continuat cu un exemplu concret privind o persoană care a muncit 37 de ani, 7 luni și 20 de zile, și care va înregistra o creștere impresionantă de 71,06% la pensie, ajungând la suma de 3873 de lei.

„O persoana a muncit 37 de ani, 7 luni si 20 de zile si are o pensie relativ mica in plata de 2257 de lei. Aici beneficiind de indexarea de la 1 ianuarie ajunge la 2569 de lei. Pentru faptul ca avem 37 de ani de cotizare, la cele 38 de puncte pe contributivitate se adauga aceste puncte de stabilitate astfel incat pensia ajunge la 3873. Aici avem o crestere spectaculoasa de 71,06% fata de pensia in momentul de fata in plata”, a mai spus Daniel Baciu, potrivit sursei citate mai sus.

Aceste măsuri de creștere a pensiilor sunt așteptate cu nerăbdare de către pensionari și reprezintă o îmbunătățire semnificativă a veniturilor acestora, susținând astfel o viață mai bună după pensionare.

Continue Reading
To Top