Știri interne

Acum s-a aflat! Este vorba despre Sofia Vicoveanca

Acum s-a aflat! Este vorba despre Sofia Vicoveanca

Ce face Sofia Vicoveanca în timpul liber Sofia Vicoveanca este văduvă de 20 de ani și, când nu este pe scenă, își dedică timpul familiei și pasiunii sale – poezia.

Artista scrie poezii, dar și proză în care vorbește despre viața ei și experințele trăite de-a lungul timpului.

Cochetez cu poezia, am trei cărţi tipărite, dar am şi partea de proză. Tot ce v-am povestit eu este scris în cărţile mele, am trei volume şi acum lucrez la al patrulea. În plus, ca orice om, spăl, calc, pun aspiratorul, fac curăţenie, spăl geamurile, spunea Sofia Vicoveanca într-un interviu din 2017, pentru Poliția de Frontieră.

Sofia Vicoveanca este activă și pe rețelele de socializare unde ține legătura cu fanii ei și unde postează frecvent, creațiile sale – poeziile. Uneori, artista le dă mesaje fanilor de pe Facebook.

Sofia Vicoveanca este una dintre marile doamne ale muzicii populare românești. Pe lângă cariera ei prodigioasă, cea supranumită ”Privighetoarea Bucovinei” a cochetat și cu poezia, scrie și are 4 volume de versuri. Femeia de 79 de ani i-a făcut plăcerea lui Denise Rifai în cadrul emisiunii ”40 de întrebări”, de la Kanal D, și-a recitat câteva versuri proprii.

”De-aș putea în asta lume, aș da noroc la fiecare,
Și celui străin, pe cărare, din inimă, la toți, pe bune,
În nenoroc aș pune mila, celui flămând să-i dai pâine,
Căci nu știi ce-o să ajungi mâine,
Iar din adânc aruncă sila.

Eu aș mai spune: ”Ce rușine!”
Degeaba numele ți-l strigi,
Prin bunul simț mai mult câștigi,
Nu poți lua ce-i dat altuia.
Să te smerești, în drumul tău oricât de sus te vei urca,
Mereu ai grijă, nu uita!
Căci sus, deasupra-i Dumnezeu!”.

”Privighetoarea Bucovinei”, cum este supranumită, este racordată la realitatea contemporană. ”Boala” ei este să posteze pe rețelele de socializare, o urare, un gând bun, un cântec. ”Sunt măritată cu Facebook-ul! Așa mi-am zis mai nou. Îmi spun mulți că fac parte din familia lor. Postez și despre necuvântătoare. Un căluț mi-a umplut sufletul de bucurie. Parcă animalele au ajuns să ne fie mai prietene. De ce ne-am înrăit atât?! De ce noi, când suntem în necaz, ne judecăm unii pe alții și nu ne ajutăm?!”, a reacționat iubita cântăreață.

Nu și-a făcut niciodată operații estetice, s-a machiat rar. ”Eu mă simt bine în pielea mea, dar nu mă uit în buletin, că mi-e că-mi stric ziua. Mă plac așa cum sunt, mă simt bine în pielea mea. Plecam în turnee pe vremuri și încercam blănuri, în Polonia, de exemplu. N-aveam bani să-mi cumpăr, nu aveam telefon cu cameră să-mi fac poze. Mă înveleam la oglindă, iar pe unele doamne de acolo le convingeam să-și cumpere, eram ca un manechin”, a glumit Sofia Vicoveanca.

Continue Reading
To Top