Cresc facturile la energie electrică! Românii vor plăti mai mult chiar de luna aceasta

Știri interne

Cresc facturile la energie electrică! Românii vor plăti mai mult chiar de luna aceasta

Cresc facturile la energie electrică! Românii vor plăti mai mult chiar de luna aceasta

Facturile românilor la energie electrică cresc, iar motivul este creșterea tarifelor de distribuție şi transport.

Unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din România a început să trimită clienților notificări de modificări contractuale.

Compania avansează acum un preț al energiei electrice, care include tariful de transport, pentru o perioadă contractuală de 12 luni, de 0,28 lei/kWh, în loc de 0,25 lei/kWh.

Media creșterilor de preț, conform ANRE, este de 3,4% pentru operatorii de distribuție energie electrică, iar pentru operatorul de transport cu 1,50%.

Pentru anumite zone de distribuție majorările pot ajunge la aproximativ 6%.

De exemplu pentru o creștere de 5 la sută a tarifului, la un consum de 150 de kw, vom plăti după majorare 39 de lei, deși până acum plăteam 37,5 lei.

La rândul lor, distribuitorii susțin că este nevoie de creșterea tarifelor pentru a îmbunătăți rețelele.

Ministrul Proiectelor europene, Adrian Câciu, a anunțat că românii care beneficiază de vouchere de energie se vor bucura de o prelungire a perioadei în care pot face plata facturilor.

Așadar, valabilitatea voucherelor pentru energie a fost prelungită până în 31 martie 2024, față de 31 decembrie 2023, cum era inițial.

“Veste bună pentru cei care sunt beneficiari ai voucherelor pentru energie: am prelungit valabilitatea până la 31 martie 2024, așa cum anunțasem, am formalizat această măsură, astfel încât beneficiarii, gospodăriile vulnerabile, să poată să plătească facturile la energie cu aceste vouchere până la 31 martie 2024.

Termenul inițial era 31 decembrie 2023”, a anunțat ministrul Adrian Câciu.

Acesta a precizat că prelungirea valabilității acestor vouchere de energie a fost aprobată în urma unor consultări cu Comisia Europeană.

Continue Reading
To Top