Schimbare majoră! Se schimba regulile de acordare a voucherelor pentru angajați

Economic

Schimbare majoră! Se schimba regulile de acordare a voucherelor pentru angajați

Schimbare majoră! Se schimba regulile de acordare a voucherelor pentru angajați

Începând din acest an, există angajați care nu vor beneficia de vouchere de vacanţă. Care sunt noile reguli de acordare a acestui suplimet pe care angajatorul alege să îl ofere angajatului.Ce valoare şi termen de valabilitate va avea.

Începând din acest an, potrivit legii 296/2023, vor primi tichete de vacanţă doar angajații de la stat ale căror salarii nete nu sunt mai mari de 8.000 de lei/lunar, scrie antena3.ro.

Noi reguli de acordare a voucherelor în anul 2024

Așa cum menționam și în rândurile de mai sus, potrivit legii 296/2023, începând cu anul 2024, vor primi tichete de vacanţă doar angajații de la stat ale căror salarii nete nu sunt mai mari de 8.000 de lei/lunar. Măsura va fi menținută cel puțin până în 2026.

Pentru angajații care activează în sectorul privat, alegerea de a oferi sau nu vouchere de vacanță ca beneficiu extrasalarial rămâne la latitudinea angajatorului.

Voucherele de vacanță nu sunt oferite la o dată fixă. În timp ce unii angajatori aleg să le ofere în perioada verii, mai ales în lunile iulie și august, alții le oferă în apropierea sărbătorilor de iarnă sau cu ocazia unor evenimente importante la nivel de companie.

Care este valoarea tichetelor de vacanță

Voucherele de vacanţă acordate persoanelor care lucrează la stat au o valoare fixă de 1.600 de lei pe an, sumă care este oferită în cazul în care angajatul lucrează în regim full-time.

Pentru cei care au contract de muncă part-time sau lucrează la oră, suma primită va fi calculată în funcție de numărul de ore lucrate, raportat la valoarea maximă a voucherelor de vacanţă stabilită pentru programul normal de lucru. Tichetele de vacanță sunt emise pe numele angajatului și nu pot fi transferate altcuiva.

Continue Reading
To Top