Știri interne

Ce reprezintă, de fapt, al treilea compartiment al mașinii de spălat. Puțini știu cât de folositor e

Ce reprezintă, de fapt, al treilea compartiment al mașinii de spălat. Puțini știu cât de folositor e

La ce folosește al treilea compartiment al mașinii de spălat? Cu siguranță, și tu te-ai întrebat la ce este util acel sertar al mașinii tale de spălat, electrocasnicul fără de care nu am putea avea stilul de viață modern de care ne bucurăm în prezent.

După cum bine știi, mașina de spălat rufe este dotată, de obicei, cu trei compartimente, acestea fiind preconizate pentru diferite tipuri de detergenți.

Compartimentul destinat spălării de bază (Main Wash) – compartimentul dat răspunde de ciclul esențial de spălare, anume în el de plasează detergentul praf sau gel, agentul pentru îndepărtarea petelor sau pentru albirea hainelor;

Loc pentru balsam (Softener) – odată ce ai intenția să reîmprospătezi rufele și să le oferi o aromă specială, folosește compartimentul pentru balsam. De obicei, compartimentele date au un marcaj special, fii atent și adaugă balsam până vei atinge marcajul ”max”.

Compartimentul destinat pentru prespălare (Prewash) – deși, majoritatea gospodinelor efectuează acest proces în regim manual, este momentul să folosești întreaga capacitate a mașinii tale de spălat!

Compartimentul dat este de obicei de mărimi reduse în comparație cu celelalte două. Totul din motiv că, anume acest compartiment este destinat soluțiilor lichide și concentrate. În unele mașini de spălat acesta este detașabil, pentru o comoditate sporită.

Întreținerea regulată a mașinii de spălat poate contribui la prelungirea duratei sale de viață și la menținerea performanțelor optime.

Șterge periodic exteriorul mașinii de spălat cu o cârpă umedă pentru a îndepărta praful și murdăria.
Lasă ușa și compartimentul de detergent deschise după fiecare utilizare pentru a permite circulația aerului și a preveni formarea mucegaiului.
Curăță periodic garniturile, tamburul și alte componente interioare cu o soluție de apă și oțet sau cu un produs special pentru curățarea mașinii de spălat.
Scoate compartimentul de detergent și spală-l în apă caldă cu o perie pentru a elimina resturile de detergent și mucegai.
Curățarea filtrelor:
Multe mașini de spălat au filtre în partea de jos a mașinii. Verifică și curăță aceste filtre periodic, în funcție de instrucțiunile din manualul mașinii.

Continue Reading
To Top