Știri interne

Vești bune pentru persoanele cu pensie de handicap! Indemnizație mărită. Câți bani vor primi

Vești bune pentru persoanele cu pensie de handicap! Indemnizație mărită. Câți bani vor primi

Vești bune pentru persoanele cu handicap din România! S-a anunțat că se mărește indemnizația. De ce sumă vor beneficia românii. Precizările făcute de premierul Marcel Ciolacu cu privire la bani.

Anul 2024 aduce bucurii pentru persoanele cu handicap din România, în urma anunțului făcut de premierul Marcel Ciolacu joi, cu privire la majorarea indemnizațiilor pe care aceștia le primesc lunar.

Desigur, chiar și o creștere aparent modestă este salutată cu entuziasm de către această categorie de români, pentru care orice sprijin financiar reprezintă un pas important.

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că sumele primite de persoanele cu handicap vor cunoaște o creștere începând cu anul curent. Mai mult, aceștia vor beneficia și de un sistem nou, digitalizat, care va aduce beneficii semnificative în gestionarea și accesarea indemnizațiilor, potrivit bugetul.ro

„Categoric (n.red vor fi mărite). După şedinţa de Guvern, am avut o discuţie cu ministra Muncii, pentru că am avut discuţiile cu Sanitas, apoi, normal, că avem şi asistenţa socială şi am vorbit şi despre indemnizaţiile persoanelor cu handicap, şi un sistem nou, o să fie şi o digitalizare, toate persoanele introduse”, a afirmat premierul Ciolacu, potrivit sursei citate.

Statisticile furnizate de autoritatea națională pentru protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități arată că în România se află 890.702 persoane încadrate în grad de handicap, dintre care 9.282 au handicap ușor, 90.277 au handicap mediu, 413.205 au handicap accentuat, iar 377.988 au handicap grav.

Potivit sursei citate mai sus, în prezent, în România, indemnizațiile lunare pentru persoanele cu handicap sunt după cum urmează:

419 RON pentru adultul cu handicap grav;

317 RON pentru adultul cu handicap accentuat.

De asemenea, aceste persoane beneficiază și de un buget personal complementar lunar:

179 RON pentru adultul cu handicap grav;

132 RON pentru adultul cu handicap accentuat;

72 RON pentru adultul cu handicap mediu.

Majorarea indemnizației de handicap va avea loc odată cu creșterea Indicelui Social de Referință cu rata medie anuală a inflației, prevăzută să aibă loc la 1 martie 2024, conform Legii nr. 225/2021.

Aceste măsuri de sprijin financiar vin în întâmpinarea nevoilor diverse ale acestei categorii, contribuind la îmbunătățirea calității vieții pentru toți cei afectați.

Continue Reading
To Top