Știri interne

Când vine primăvara în România? Vremea în februarie. Prognoza meteo ANM actualizată

Când vine primăvara în România? Vremea în februarie. Prognoza meteo ANM actualizată

Meteorologii au emis noua prognoză pentru luna februarie. Aceștia arată că vom avea parte de o vreme frumoasă, temperaturile fiind uneori mai ridicate decât media normală pentru această perioadă.

Prognoza meteo ANM pentru această lună. Vineri, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a furnizat prognoza pentru intervalul cuprins între 5 februarie și 4 martie. După o săptămână cu temperaturi peste medie, se așteaptă o răcire a vremii.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 5-12 februarie
Temperaturile vor înregistra valori superioare mediei pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile situate în afara Carpaților.

Precipitațiile vor fi mai abundente în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, precum și în regiunile nord-vestice.

Totuși, vor fi mai reduse în cele sudice și sud-estice, în timp ce în restul țării se așteaptă niveluri apropiate de normalele climatice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12-19 februarie
În cadrul acestui interval de timp, temperaturile medii vor înregistra valori peste medie în întreaga țară, cu o accentuare deosebită în regiunile sud-estice.

Sunt anticipate precipitații excedentare în toate zonele. Precipitațiile vor fi mult mai întâlnite în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19-26 februarie
Prognoza meteo ANM pentru această lună. În regiunile intracarpatice, temperatura medie a aerului va fi puțin mai scăzută decât media așteptată pentru această perioadă.

În restul țării temperaturile medii vor fi în apropierea valorilor normale. În ceea ce privește precipitațiile, se preconizează o ușoară tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, cu accent pe regiunea de sud-est a teritoriului, transmite ANM.

Prognoza meteo 26 februarie – 4 martie
Valorile medii ale temperaturilor vor oscila în jurul mediei obișnuite pentru această perioadă, acoperind întreg teritoriul României. Precipitațiile, în general, vor fi apropiate de nivelurile normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo vineri, 2 februarie
Meteorologii indică acumularea de nori, astfel vom avea parte de precipitații slabe și temporare.

În regiunile sudice și sud-estice, aparițiile soarelui sunt sporadice. Vântul suflă puternic, mai ales în zonele montane, cu intensificări simțite și în regiunile sud-vestice și estice. Temperaturile maxime variază între zero grade în depresiuni și 9-10 grade în zona Olteniei.

În zonele Dobrogea și Bărăgan, se prognozează înnorări temporare și există șansa unor ploi ușoare intermitente. Vântul va deveni mai persistent, iar temperaturile vor înregistra o scădere în comparație cu ziua precedentă, stabilizându-se în jurul cifrei de 6-7 grade Celsius.

În regiunile nordice, cum ar fi Moldova de sud și nordul Munteniei, vor fi condiții atmosferice variabile, însoțite de vânt intens și posibile ploi ușoare pe parcursul zilei. La amiază, temperaturile vor ajunge la 7-8 grade Celsius, depășind nivelele obișnuite pentru începutul lunii februarie.

În nordul Moldovei și în Bucovina, temperaturile au scăzut în raport cu ziua de joi. Ele au ajuns la valori maxime de 5-6 grade Celsius. În nordul Moldovei există posibilitatea de ninsori, în timp ce în restul regiunii predomină condițiile favorabile pentru lapoviță, iar vântul își intensifică viteza.

În regiunile nordice ale Transilvaniei și în Maramureș se anticipează cer noros și probabile precipitații scăzute, mai ales sub formă de ninsori. Dimineața, în unele zone, se poate forma ceață, iar temperaturile vor atinge în jurul prânzului valori de 4-5 grade Celsius.

În vestul țării, se așteaptă în continuare un cer predominant înnorat, cu posibile precipitații ușoare, eventual sub formă de lapoviță. Vor fi prezente pe intervale scurte de timp.

Valorile termice vor oscila în jurul a 5-6 grade Celsius în timpul zilei și se vor apropia de pragul de zero grade în timpul nopții. În sudul Banatului, se prognozează o intensificare a vântului.

Vremea în restul țării
În regiunea Transilvaniei, se mențin condițiile meteorologice predominant închise. Sunt prognozate ninsori ușoare, cu precădere în zonele montane.

În depresiuni, se preconizează o scădere a temperaturilor, iar în vestul provinciei se vor înregistra valori termice de 4-5 grade Celsius. Pe timpul nopții, se vor fi temperaturi extrem de scăzute, cu ger și aproximativ -10 grade Celsius în zona Miercurea Ciuc.

În regiunea Oltenia, se vor înregistra intervale sporadice de soare. Existența unor ploi ușoare este posibilă pe parcursul zilei. Vântul se intensifică. Temperaturile cunosc o ușoară scădere comparativ cu ziua precedentă, cu toate acestea, se mențin relativ ridicate, atingând 9, posibil chiar 10 grade Celsius.

În regiunile situate în partea de sud, se înregistrează o mică scădere a temperaturilor, iar cerul devine treptat mai închis. Sunt prognozate posibile precipitații ușoare, cu intervale în care soarele apare sporadic.

Continue Reading
To Top