Știri interne

Cine plătește amenda în cazul în care pasagerii unui autoturism nu poartă centura de siguranță / Ce prevede Codul Rutier 2024

Cine plătește amenda în cazul în care pasagerii unui autoturism nu poartă centura de siguranță / Ce prevede Codul Rutier 2024

Atât șoferii, cât și pasagerii unui autoturism pot să fie amendați în cazul în care nu poartă centura de siguranță atunci când circulă cu un autovehicul. Probabil multe persoane s-au întrebat măcar o dată cine plătește amenda dacă un pasager nu poartă centura de siguranță, șoferul sau pasagerul respectiv?

Anul acesta, șoferii vor plăti amenzi mai mari, după ce valoarea punctului de amendă a crescut de la 145 de lei la 165 de lei, cu 20 de lei mai mult decât în 2023.

Centura de siguranță este impusă prin lege atât pentru șoferii care conduc o mașină, cât și pentru pasagerii din autoturismul respectiv.

Multe persoane nu înțeleg rolul centurii de siguranță, însă aceasta are ca scop protejarea atât a șoferului, cât și pasagerilor din autovehicul în cazul unui accident rutier.

Multe persoane s-au întrebat măcar o dată cine trebuie să plătească amenda în cazul în care pasagerii nu poartă centura de siguranță. Potrivit legii, fiecare persoană din mașină este responsabilă de purtarea centurii de siguranță.

Indiferent de caz, pasagerul care nu folosește centura de siguranță va răspunde în fața legii pentru propriile fapte, scrie promotor.

Continue Reading
To Top