Știri interne

Simona Halep are interzis! Decizia anunțată oficial de către TAS

Simona Halep are interzis! Decizia anunțată oficial de către TAS

Procesul Simonei Halep a început de azi, 7 februarie și va ține trei zile. Pe fond, tribunalul independent a făcut un anunț foarte important în ceea ce privește procesul. Despre ce este vorba?

Procesul de la TAS al Simonei Halep a început în această dimineață. Marea campioană a plecat ieri spre Elveția, acolo unde va sta până pe 9 februarie.

Acolo s-au îndreptat și mai mulți ziariști, chiar și din România, însă aceștia au mers degeaba. Un comunicat de presă al tribunalului independent arată că părțile implicate în proces nu vor da declarații. Cel puțin nu pe durata audierilor.

Așadar, Simona Halep nu va putea discuta cu presa. La vederea jurnaliștilor, odată ajunsă la TAS, marea campioană doar și-a cerut scuze, precizând că va vorbi după proces.

Procesul la TAS va dura trei zile, însă nu se știe cât va dura până când tribunalul va veni cu o decizie concretă în ceea ce o privește pe Halep.

Se poate ca verdictul să vină după câteva luni bune, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri.

Avocatul Cristian Cernodolea și-a dat cu părerea în ceea ce privește cazul marii campioane a României. El spune că Halep va duce o luptă grea la TAS. Amintim că acesta este cel care îl reprezintă pe Dragoş Nicolae Mădăraş, suspendat și el de ITIA.

El spune că este nevoie de o schimbare de strategie. Acesta a vorbit, printre altele, de separarea Simonei Halep de Patrick Mouratoglou.

Conform avocatului, sportiva din România va încerca să obțină o reducere a pedepsei. Unul dintre argumente ar fi că prezența substanței interzise în organismul său nu a fost rezultatul unei intenții directe.

„Eu cred că atât Simona, cât și persoanele din anturajul ei care o sfătuiesc în această speță, și-au dat seama că, pentru a avea succes la TAS, trebuie să aibă o schimbare de strategie. Nu știu cât de radicală a fost schimbarea lor de strategie din punct de vedere juridic, dar cred că ea coincide, cumva, cu angajarea avocatului american, Howard Jacobs. Care e un om cu mare experiență în genul acesta de cazuri.

De asemenea, cred că schimbarea strategiei coincide cu îndepărtarea Simonei, în mod public, de Patrick Mouratoglou. Pentru că, inițial, nu s-a dezis de antrenor. Pe scurt, cred că apărarea Simonei pentru TAS are trei puncte-cheie. Că l-a angajat pe Howard Jacobs, că s-a dezis de Mouratoglou și că va argumenta, cred eu, niște aspecte care țin de neglijență. După părerea mea, Halep va încerca să-și reducă pedeapsa, spunând că prezența substanței interzise în organismul ei n-a fost rezultatul unei intenții directe, ci din cauza neglijenței prin contaminare”, a declarat Cristian Cernodolea, conform Adevărul.

Avocatul a menționat că nu dorește să folosească cuvinte mari sau dure, dar consideră că va fi imposibil pentru Halep să obțină o achitare la TAS.

În cazul în care Simona ar fi achitată, aceasta ar crea un precedent juridic periculos pentru orice altă procedură de doping / antidoping viitoare.

Avocatul crede că cel mai optimist scenariu pentru Simona la TAS ar fi să obțină o reducere a suspendării de 4 ani.

„Nu vreau să folosesc cuvinte mari sau dure, dar cred că va fi imposibil ca Halep să obțină o achitare la TAS. Dacă Simona va fi achitată, o asemenea decizie ar crea un precedent juridic foarte periculos pentru orice altă procedură de doping / antidoping pe viitor. Oricât de puternice vor fi dovezile din tabăra Halep, în cazul în care aceste dovezi palpabile legate de varianta contaminării vor exista, ele nu o pot achita pe Simona.

Pentru că, în acest dosar, vorbim de genul de infracțiune disciplinară în care nu prea se ține cont de modalitatea în care substanța interzisă ți-a ajuns în organism. De aceea, cred că cel mai optimist scenariu pentru Simona la TAS ar fi să obțină o reducere a suspendării de 4 ani. Repet: având în vedere precedentul periculos pe care l-ar crea achitarea Simonei, nu cred că nicio instanță și-ar asuma o asemenea decizie”, a subliniat avocatul.

Continue Reading
To Top