Știri interne

Veste bună pentru diabetici. Un nou tratament care ar putea înlocui necesitatea injecțiilor cu insulină

Veste bună pentru diabetici. Un nou tratament care ar putea înlocui necesitatea injecțiilor cu insulină

Descoperirea care poate revoluționa lumea medicală. Un studiu asupra diabetului ar putea duce la eliminarea administrării injecțiilor cu insulină, spun cercetătorii. Descoperirea lor este semnificativă pentru că ar putea ajuta în lupta cu diabetul de tip 1.

Cercetătorii de la Baker Heart and Diabetes Institute spun că au descoperit un potențial tratament nou pentru diabetul de tip 1. Tratamentul care utilizează medicamente anticancer existente ar putea înlocui nevoia injecțiilor regulate de insulină.

Cercetătorii spun că au făcut o descoperire în tratamentul diabetului de tip 1, care ar putea înlocui necesitatea injecțiilor regulate cu insulină, informează ABC.

Oamenii de știință de la Baker Heart and Diabetes Institute au manipulat celulele stem pancreatice existente pentru a le determina să producă insulină.

În viitor, potențialul tratament ar putea fi viabil pentru copii și adulți
Studiul se bazează pe lucrările anterioare ale oamenilor de știință de la Universitatea Monash, folosind două medicamente anticancer existente.

Cercetarea este încă la început, iar următorul pas va consta în studiile preclinice pe animale. Cercetătorul principal, Sam El-Osta, a spus că, in viitor, potențialul tratament ar putea fi viabil pentru copii și adulți.

„Am descoperit capacitatea de a valorifica celulele pancreatice rămase ale pacientului pentru a influența acele celule să se comporte precum celulele beta producătoare de insulină”, a declarat profesorul El-Osta pentru ABC Radio Melbourne.

„Acest lucru ar putea modifica evoluția diabetului și ar putea elimina nevoia injecțiilor cu insulină la unele persoane care trăiesc cu diabet de tip 1”, a precizat el.

Persoanele cu diabet nu produc în mod natural suficientă insulină sau corpul lor nu utilizează hormonul așa cum ar trebui. De aceea, persoanele cu diabet zaharat au nevoie, zilnic, de mai multe injecții cu insulină, pentru a gestiona boala.

Un fel de „Sfântul Graal” pentru persoanele care au diabet
Cele două medicamente pentru cancer utilizate în cercetare sunt deja aprobate de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

Cercetătorii au spus că potențialul tratament ar putea fi „rapid” în comparație cu opțiunile actuale de tratament pentru diabetul de tip 1.

„Am reușit să reutilizam aceste medicamente pentru a vedea dacă am putea influența traiectoria prin utilizarea acestor inhibitori de molecule mici în celulele ductale pancreatice”, a spus profesorul El-Osta.

„Putem influența rapid restabilirea insulinei, într-un număr de zile, într-un vas din țesuturi derivate de la donatori de diabet de tip 1, atât copii, cât și adulți”, a explicat el.

Diabetes Australia estimează că aproximativ 134.000 de persoane din Australia trăiesc cu diabet de tip 1, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din toate cazurile de diabet.

Cercetătorii de la Baker Heart and Diabetes Institute sunt optimişti și spun că munca lor ar putea ajuta persoanele care trăiesc cu diabet zaharat de tip 2 care sunt dependente de insulină.

Cercetarea a fost publicată în revista ”Nature, Signal Transduction and Targeted Therapy”.

Directorul executiv al Societății Australiane de Diabet, profesor asociat la Universitatea din Melbourne, Sof Andrikopoulos, a etichetat rezultatele cercetării drept „remarcabile”. „Pentru cei 135.000 de australieni cu diabet de tip 1, acesta este, cu siguranță, Sfântul Graal”, a spus el.

Continue Reading
To Top