Lifestyle

Anunț ANM! Un nou val de ninsori va lovi România. Temperaturile vor scădea drastic

Anunț ANM! Un nou val de ninsori va lovi România. Temperaturile vor scădea drastic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț de ultimă oră. Specialiștii au emis, în cursul zilei de vineri, 9 februarie 2024, o avertizare de val de ninsori în România. Temperaturile vor scădea drastic. Iată ce avertizare au transmis meteorologii!

La începutul lunii februarie, România a avut parte de un episod de primăvară autentică. Însă, lucrurile se vor schimba radical, după jumătatea lunii februarie, iar în țară vor reveni ninsorile, în timp ce temperaturile vor scădea drastic.

Un nou val de ninsori va lovi România, iar temperaturile scad drastic

Așadar, potrivit meteorologilor Acchuwheater, se arată faptul că în perioada 16-21 februarie 2024, temperaturile vor scădea semnificativ pe întreg teritoriul României.

Ei bine, în această perioadă, maximele vor depăși cu greu 8 grade Celsius, iar pe timpul nopții vom înregistra valori negative. Mai mult decât atât, vom avea parte de ploi, dar și de ninsori, informează România TV.

Și asta nu este tot. Specialiștii au precizat că, la finalul lunii februarie 2024, temperaturile vor fi din nou în creștere și nu vom mai avea parte de temperaturi negative decât în zonele montane.

Prognoza ANM confirmă temperaturile scăzute

În acest fel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), se arată că mijlocul lunii februarie va aduce temperaturi scăzute, în timp ce, pe finalul lunii, vremea revine la sentimente mai bune.

Săptămâna 12 – 19 februarie

Săptămâna 12 – 19 februarie aduce temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud- estice.

În acest interval de timp, cantitățile de precipitații vor excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 19 – 26 februarie

Ei bine, dacă ne raportăm la săptămâna 19 – 26 februarie, în acest interval de timp temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Săptămâna 26 februarie – 4 martie

Nu în ultimul rând, ultimele zile ale lunii februarie, respectiv primele ale lunii martie aduc medii ale valorilor termice ce se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în timp ce cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în majoritatea regiunilor.

Continue Reading
To Top