Știri interne

Vremea se schimbă la 180 de grade! Avertisment teribil din partea ANM

Vremea se schimbă la 180 de grade! Avertisment teribil din partea ANM

Vremea se schimbă la 180 de grade în România. Elena Mateescu, directoarea generală a Administrației Naționale de Meteorologie, a dezvăluit cum va arăta vremea în următoarele zile, iar veștile nu sunt deloc bune pentru români.

Vremea se schimbă la 180 de grade! Elena Mateescu a anunțat că începând de miercuri va intra în vigoare un cod galben ce vizează zona Moldovei, dar și partea de nord-vest a Munteniei.

Vremea se schimbă la 180 de grade!

Mai mult, șefa ANM avertizează că de joi vremea se va răci destul de mult, iar termometrele vor indica minime de cuprinse între -6, până la 4 grade.

În Capitală se vor înregistra minime de -2 sau chiar 0 grade.

”Miercuri până la orele 20, rămâne în vigoare Codul galben ce vizează zona Moldovei, dar și partea nord-vestică a Munteniei, acolo unde vântul va avea intensificări susținute și vorbim de viteze la rafală, de 55-60 km/h , dar și în restul zonelor Muntenia, Dobrogea, vorbim de intensificări cu viteze de 45, 50 km/h. Practic, toată partea de est și sud-vest a țării se va afla, până în această seară la ora 20 sub incidența acestei atenționări.

Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme ușor mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, chiar dacă valorile de temperatură au scăzut de la o zi la alta, pentru că astăzi, cel mult 14 grade în partea de sud-vest a țării, cu 12 grade în Capitală.

Joi contăm pe aceleași valori, cu valori maxime 5-13 grade, dar minime cuprinse între -6, până la 4 grade, posibil mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, inclusiv în Capitală o minimă negativă spre -2 sau chiar 0 grade.

Trebuie menționat că există posibilitatea să consemnăm intensificări ale vântului, pentru joi, în Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei și estul Munteniei vor fi înnorări temporare, iar vântul la rafală va putea avea viteze de 45, 50 km/h”, a declarat Elena Mateescu, la Antena3CNN.

Prognoza meteo JOI
În Țară

Valorile termice diurne vor crește ușor față de ziua precedentă în majoritatea regiunilor și se vor situa peste normele perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopții. Excepție vor face Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei, unde vor fi înnorări în general persistente, izolat și trecător, posibil precipitații slabe – predominant sub formă de ploaie, iar ziua se vor semnala și ușoare intensificări ale vântului cu viteze în general de 45…50 km/h.

În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, spre -10 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

București

Regimul termic va fi caracterizat de valori peste normele perioadei. Cerul va avea înnorări temporare în prima parte a zilei și spre sfârșitul nopții, iar în restul intervalului va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade și cea minimă de -2…0 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Valorile termice se vor situa ușor peste normele perioadei în majoritatea zonelor țării (temperaturi apropiate de mediile climatologice urmând a se înregistra ziua în extremitatea de sud-est, iar noaptea în zonele depresionare). Cerul va fi variabil, cu înnorări în estul și sud-estul teritoriului, dar numai pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în Dobrogea, vor fi precipitații slabe, predominant ploi.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori în vest și sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse între -9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 4…5 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, anunţă ANM.

Continue Reading
To Top