Știri interne

Ciolacu le cere scuze celor care au fost nevoiți să plece peste hotare în căutarea unei vieți mai bune: ”Îi chem pe românii care muncesc în Italia să revină în țară”

Ciolacu le cere scuze celor care au fost nevoiți să plece peste hotare în căutarea unei vieți mai bune: ”Îi chem pe românii care muncesc în Italia să revină în țară”

Aflat în vizită de lucru în Italia, premierul Marcel Ciolacu i-a îndemnat pe românii din această țară să se întoarcă și și-a cerut scuze că aceștia au fost nevoiți să plece din România.

Marcel Ciolacu și-a cerut scuze, miercuri seară, de la românii care au fost nevoiți să-și părăsească țara, în căutarea unui trai mai bun în Italia.

”Dacă nimeni niciodată nu și-a cerut scuze pentru că ați fost nevoiți să plecați din țară, eu nu am nicio problemă să-mi cer eu scuze. Dar sunt ferm convins că vom putea, printr-o legătură mai bună, să avem o relație mai strânsă și să nu mai ratăm oportunitățile pe care viitorul ni le arată”, a declarat Marcel Ciolacu.

Un milion de români muncesc în Peninsulă.

”În Italia este o diasporă de un milion de români. Nici nu știi, ca prim ministru, dacă e o bucurie sau nu. Știu că media de vârstă este undeva la 34-35 de ani. De fapt și de drept, întreaga plus valoare a României, o treime din aceasta care a părăsit România, se află acum în Italia. Chiar dacă în România avem cel mai mare număr de angajați activi, peste 5,7 milioane de români, avem cu certitudine o criză a forței de muncă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul îi mai îndeamnă pe românii din Italia să se întoarcă în țară, măcar pentru scurt timp, pentru ca România să beneficieze de expertiza acestora.

”În anumite domenii veți câștiga mai puțin sau chiar mai mult decât în Italia. Dar știu că suntem restanți la serviciile publice, sănătatea, sistemul de învățământ”, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai mult, acesta a vorbit și despre cât de importante sunt programele PNRR pentru țara noastră, care se află ”în ultimul tren”.

”România nu mai are voie să piardă acest ultim tren!”, susține Ciolacu.

Continue Reading
To Top