Știri interne

Veste imensă pentru Simona Halep! Anunț despre verdictul de la TAS

Veste imensă pentru Simona Halep! Anunț despre verdictul de la TAS

Simona Halep ar putea învinge! Un avocat specializat în drept sportiv a analizat cazul ei. Ce s-ar putea întâmpla dacă va pierde la TAS cu procesul pornit împotriva companiei care a creat suplimentul alimentar contaminat cu Roxadustat?

Simona Halep a intentat un proces împotriva companiei canadiene Quantum Nutrition, responsabilă de producerea suplimentului pe care l-a folosit în timpul turneului de la US Open 2022 și care s-a dovedit a fi contaminat cu Roxadustat. Avocații ei solicită despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari pentru prejudiciile aduse carierei ei și umilința suferită.

Doru Toma, avocat specializat în drept sportiv, crede că Simona Halep și avocații ei au fost consecvenți în declarațiile lor. Jucătoarea de tenis a afirmat de la început că nu s-a dopat intenționat, ci că a folosit un supliment nutritiv care s-a dovedit a fi contaminat cu Roxadustat. Nu a existat un moment în care să nu acționeze în instanță atunci când a considerat că este oportun.

Echipa ei a ales momentul potrivit pentru a arăta determinarea ei în susținerea poziției sale în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). În prezent, cei de la TAS analizează cazul și se pregătesc să emită un verdict final.

Doru Toma nu consideră că acțiunea lor este greșită. În cazul unei neglijențe din partea producătorului suplimentului, acesta trebuie să plătească daune. Se solicită și daune punitive, care au rolul de a descuraja astfel de erori în viitor. Simona Halep nu a luat suplimentele contaminate în mod conștient. Firma care nu a indicat informațiile relevante pe etichetă trebuie să fie responsabilă pentru consecințele acestui fapt.

Întrebat în cadrul unui interviu PRO TV, ce se va întâmpla dacă va pierde la TAS cu acest proces, Doru Toma a zis:

„Nimic, nu are niciun fel de legătură, din punctul meu de vedere, nu influențează decizia de judecată. Decizia din fond a fost. Nu a negat nimeni contaminarea, posibila contaminare a acestor produse. Ca atare, dacă ei cred și au analize făcute care dovedesc acest aspect, din punctul meu de vedere nu are nicio legătură.

La TAS se stabilește dacă este vinovat sportivul în materie de dopaj. Faptul că această firmă a greșit din punct de vedere al modului în care a informat publicul în legătură cu conținutul produsului său, este ceea ce este important.”

A fost întrebat, apoi, ce șanse crede că are jucătoarea de tenis la procesul de la New York și dacă este vinovată firma.

„Evident (că este vinovată firma). Plecând de la acest aspect, are șanse foarte bune, dar nu știm exact în momentul de față cum se va apăra firma. Au fost destul de multe controverse legate de acest supliment.

(…) Trebuie să se apere într-un fel, dar sunt anumite elemente care nu îi ajută în modul în care vor să le apere. Adică doar ideea aceasta că e un țap ispășitor puțin probabil să fie”, a explicat el.

Continue Reading
To Top