Știri interne

Telefoanele mobile vechi valorează mai mult decât unul nou. Dacă ai aceste modele în casă, deții o mică avere

Telefoanele mobile vechi valorează mai mult decât unul nou. Dacă ai aceste modele în casă, deții o mică avere

Cu ani în urmă, telefoanele mobile nu aveau atât de multe funcții ca smartphone-urile pe care le avem astăzi. Ele erau folosite pentru a purta o convorbire audio și pentru schimburi de mesaje text. Dacă telefonul era dotat cu lanternă, erai norocos. Unele modele vechi de telefoane mobile valorează astăzi o mică avere.

Telefoanele smartphone ne fac viața mai ușoară. În ele avem absolut tot ce ne trebuie, inclusiv cameră foto performantă, calendar, alarme, și diverse aplicații prin care putem vorbi cu prietenii audio, video sau text. Primele modele de telefoane mobile nu erau atât de performante, însă unele modele pot valora mai mult decât unui nou.

Nu toate modele vechi îți aduc o mică avere. Unele modele sunt foarte valoroase din diferite motive. Spre exemplu, un Nokia 8110 poate costa chiar și 3.000 de euro. Succesul lui în zilele noastre se datorează apariției acestui model în filmul The Matrix. Acest model nu este singurul pe care pelicula l-a făcut celebru. În unele secvențe, a apărut și Samsung SPH-N270, prețul acestuia ridicându-se tot la aproximativ 3.000 de euro, dacă deții ambalajul original.

Un alt model care costă astăzi o mică avere este Nokia 3310, unul dintre cele mai populare telefoane mobile ale anilor 2000. Rezistența acestui telefon l-a făcut celebru și se spune că poate sparge cimentul, fără ca el să aibă vreo zgârietură. Dacă deții un astfel de telefon în ambalaj original, îl poți vinde astăzi cu aproximativ 300 de euro.

Cât costă primul telefon mobil, brevetat în 1973

Nokia 8800 Sirocco este un alt dispozitiv vechi care valorează o mică avere. Prețul acestuia poate ajunge și la 1.000 de euro, colecționarii în materie de tehnologie considerându-l o comoară. Nokia 8110 se află și el pe lista telefoanelor căutate de colecționari.

Compania Apple intră și ea pe piața telefoanelor vechi aflate la mare căutare. Primul model de iPhone poate fi vândut astăzi și cu 3.000 de euro. Condiția este să fie în stare bună și să aibă ambalajul original.

Motorola DynaTAC 8000x este considerat primul telefon mobil de pe piață, obținând brevetul în 1973. Acesta are cea mai mare valoare de pe piața telefoanelor vechi, fiind vândut cu peste 4.000 de dolari, dacă este într-o stare bună de funcționare.

Continue Reading
To Top