Știri externe

13 persoane rănite / Incendiu puternic în Valencia. Două blocuri, cuprinse de flăcări. Zona, plină de români

13 persoane rănite / Incendiu puternic în Valencia. Două blocuri, cuprinse de flăcări. Zona, plină de români

UPDATE: Incendiul ar fi pornit de la etajul 7. Încă nu se știe care a fost cauza care a dus la izbucnirea flăcărilor.

UPDATE: Mulți dintre oameni au reușit să se salveze. Cei răniți au fost transportați la spital.

UPDATE: Vântul bate puternic și reaprinde flăcările.

UPDATE: Multe dintre persoanele care locuiau în acest cartier s-ar fi mutat de puțin timp acolo, potrivit Digi 24.

Portarul unuia dintre blocuri ar fi informat toți vecinii despre ce se întâmplă, să fugă.

Sunt foarte multe clădiri în jur.

UPDATE: Cartierul în care a izbucnit incendiul nu este unul foarte bogat și în zonă ar fi și mulți români, dar nu se știe cu exactitate dacă vreun român se numără printre victime, potrivit stiridiaspora.ro.

UPDATE: 13 persoane ar fi rănite, dintre care șase pompieri, informează Digi 24.

UPDATE: Mai multe bucăți din fațada unui bloc au fost filmate în timp ce cădeau pe trotuar și mai multe explozii se auzeau din interior, potrivit Reuters. 16 unități de pompieri și 5 ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Incendiul a început la etajul patru al clădirii și s-a extins la alte apartamente, au declarat serviciile de urgență pe X.

Presa locală a relatat că mai mulți locuitori au cerut ajutor de la balcoanele apartamentelor lor. Ana Mari Gonzalez, care lucrează la o clinică din apropiere, a declarat pentru TVE că a putut vedea pompierii lucrând pentru a salva un adolescent blocat la primul etaj al clădirii.

UPDATE: Ar fi vorba despre două blocuri noi, de 14 etaje, făcute în 2008. Incendiul ar fi izbucnit de la un etaj superior şi s-a propagat cu repeziciune la toate etajele.

La 17:30 a fost dată alarma. Blocurile au ars ca o torţă. Sunt 450 de oameni care locuiesc acolo, potrivit Digi 24. Nu se ştie câţi sunt în interior. Din imaginile de la faţa locului, se pare că sunt persoane prinse în incendiu. Pompierii încearcă să le salveze.

S-a dat alarma în toată Spania. De la sute de kilometri au pornit echipe de salvare. Sunt 570 de pompieri care lucrează în acest moment să stingă incendiul.

În zonă sunt foarte mulți români.

Blocurile ar fi anvelopate cu plăci de polistiren, potrivit jurnaliștilor spanioli, citați de Digi 24.

_____________________________________________________

Inițial era vorba despre un bloc de 14 etaje cuprins de flăcări. Ulterior, din cauza vântului, focul s-a extins şi la celălalt bloc.

Mai mulţi oameni ar fi blocaţi la etajele superioare. Un bărbat s-ar fi aruncat în gol şi ar fi căzut peste unul dintre militarii care sunt acolo pentru a salva, potrivit Digi 24.

La faţa locului a fost instalat şi un spital mobil.

Continue Reading
To Top