Știri interne

Butonul secret pe care îl are orice mașină de spălat. Este un truc foarte eficient pentru curățare

Butonul secret pe care îl are orice mașină de spălat. Este un truc foarte eficient pentru curățare

Dacă ai constatat că ai rămas fără detergent de rufe chiar atunci când voiai să bagi hainele în mașina de spălat nu trebuie să îți faci griji. Există trucuri care te ajută să ai haine curate fără să apelezi neapărat la produse scumpe

Te îngrozeşte gândul că maşina ta de spălat rufe se poate defecta într-un moment nepotrivit? Scapă de el învăţând cum să o întreţii corect pentru a-i prelungi cât mai mult durata de viaţă şi pentru a nu fi nevoit să îţi iei o maşină de spălat rufe ieftină doar pentru că eşti obligat de circumstanţe.

Maşina de spălat este unul dintre electrocasnicele care au fost special create pentru a-ţi salva timpul şi reprezintă un real ajutor în ceea ce priveşte preocupările casnice: câştigi mai mult timp pentru tine în timp ce aparatura face treaba în locul tău. Iar pentru a te bucura şi a profita la maximum de toate avantajele pe care ţi le oferă tehnologia, învaţă să o păstrezi funcţională cât mai mult timp.

Indiferent de ce model alegi şi indiferent dacă gasesti maşini de spălat rufe ieftine sau mai scumpe alege să le întreţii cum se cuvine. Se spune că durata medie de viaţă a unei maşini de spălat este de 10 ani, însă ea se poate defecta şi mai devreme şi specialiştii sunt de părere că cele mai multe defecţiuni au legătură cu modul în care o întreţii.

Atunci când spălăm rufele, apar momente când suntem nevoiți să scoatem sertarul din maşina de spălat, care – în timp – acumulează murdărie rămasă de la soluția pe care o folosim în mașina de spălat. Dar există un buton secret care te poate ajuta să deblochezi sertarul respectiv.

Sertarul din mașina de spălat conține „găuri de pulverizare”, care pompează apă în sertar pentru a arunca conținutul lor în tambur.

Aceste găuri sunt frecvent blocate de resturi de calcar sau mucegai, iar asta înseamnă că detergentul sau balsamul de rufe nu este dizolvat eficient.

Dacă observi că o secțiune nu este preluată complet în timpul unui ciclu, înseamnă că aceste găuri de pulverizare sunt înfundate, iar pentru a remedia situația… este recomandat să curățați interiorul mașinii de spălat și, implicit, sertarul amintit anterior.

Pentru asta, scoateți sertarul dozatorului din maşina de spălat, dar fără să forțați! Atenție, există un buton secret care blochează sertarul. Acesta se află în partea superioară a sertarului și va trebui să apăsați ușor în jos pe el, pentru a debloca sertarul.

După ce folosiți butonul secret, scoateți sertarul și spălați-l bine cu apă. Ulterior, în spațiul pe care sertarul l-a lăsat în urmă, există găuri pe acoperișul mașinii de spălat.

Frecați aceste găuri cu o periuță de dinți veche și aveți grijă să curățați ușor, pentru a nu vă deteriora aparatul. Dacă există un focar de mucegai în mașina de spălat, recomandarea este să spălați bine acele spații.

Luați o periuță de dinți veche și înmuiați-o într-un amestec de 50 la sută oțet și 50 la sută apă înainte de a freca, iar odată ce găurile de pulverizare sunt curățate, balsamul de rufe ar trebui să se scurgă fără probleme din sertarul dozatorului.

După acest proces, introduceți și sertarul la locul său, iar pentru blocare, folosiți același buton secret. În felul acesta veți avea o mașină de spălat curată, fără mucegai, iar rufele voastre se vor spăla mult mai bine.

Gospodinele cu experienţă toarnă oţet şi în maşina de spălat, nu doar în salate. Truc genial!

Maşina de spălat are nevoie de curăţări periodice pentru a nu se strica. În casă ai deja produsele pe care le poți folosi pentru a întreține mașina de spălat. Vorbim despre oțet, care te ajută să cureți mașina de spălat.

Pentru a-i ajuta pe oameni să-și curețe mașina de spălat în modul corect, un pasionat al curățeniei a dezvăluit sfatul unui tehnician.

Andrea Mitchinson a scris: „Tocmai am vorbit cu un tehnician pentru mașina de spălat despre o defecțiune. A întrebat ce folosesc la mașină și când am spus că pun un strop de oțet alb în sertarul pentru detergent. A spus să-l evit deoarece este mult prea acid și poate contribui la deteriorarea țevilor și supapei etanșe.

„El a recomandat să folosești cristale de sodă, deoarece a spus că acest lucru va curăța corect mașina”

Curățarea mașinii de spălat are un impact pozitiv asupra facturilor de energie electrică, în special prin detartrarea aparatului. Oțetul alb este un agent de curățare care permite mașinii de spălat să consume mai puțină apă.

Mai întâi, trebuie să cureți cuva mașinii de spălat. Pulverizează oțetul în cuvă și pe garnitura de cauciuc, apoi șterge-le cu o cârpă umedă din microfibră. În aceasta zonă se acumulează apă, reziduuri de săpun sau chiar mucegai.

În al doilea rând, toarnă două pahare de oțet alb în compartimentul pentru balsam. Programează mașina de spălat la cea mai ridicată temperatură a apei.

Adaugă o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu în interiorul cuvei și pornește un doilea ciclu de spălare în vid, la o temperatură ridicată. După terminarea programului, șterge cuva mașinii de spălat cu o cârpă umedă și curată.

Nu uita să ștergi și exteriorul mașinii de spălat. Astfel nu doar că vei elimina mucegaiul și bacteriile, dar vei scăpa și de mirosurile neplăcute din mașina de spălat.

Continue Reading
To Top