Știri interne

Cât de repede ne pot îmbolnăvi gândurile negre. Medicul Constantin Dulcan: „Stresul, invidia, ironia, agresivitatea și ura, în special, sunt considerate cancerul ființei uman”

Cât de repede ne pot îmbolnăvi gândurile negre. Medicul Constantin Dulcan: „Stresul, invidia, ironia, agresivitatea și ura, în special, sunt considerate cancerul ființei uman”

Reputatul neurolog Dumitru Constantin Dulcan a vorbit despre impactul devastator al gândurilor negative asupra sănătății.

Reputatul neurolog Dumitru Constantin Dulcan a fost invitat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a spus cât de repede ne pot îmbolnăvi gândurile negre.

Potrivit acestuia, gândirea negativă ne pune în pericol starea de sănătate, iar de aici pot apărea diverse boli, precum cancerul. Neurologul Dumitru Constantin Dulcan susține că stresul, invidia, ironia, agresivitatea și ura, în special, sunt considerate cancerul ființei umane. Pe de cealaltă parte, gândurile pozitive au o influență benefică asupra sănătății.

„Gândirea negativă înseamnă o chimie negativă. Suntem sub incidența bolii. Stresul, ura mai ales, ura este cancerul ființei. În momentul în care gândim noi emitem un câmp care are semnificație pozitivă, favorabilă sănătății sau negativă.

În fiecare clipă în care gândim, gândul nostru este o pledoarie pentru sănătate, longevitate, bucurie sau, dimpotrivă, pentru boală și toate consecințele ei. Fiecare gând are o semnificație. Dacă este pozitiv are o semnificație pozitivă favorabilă sănătății. Dacă este negativ, dimpotrivă și ne supunem riscurilor bolii respective. Ura înseamnă cancer, invidia, ironia, agresivitatea”, a spus profesorul Constantin Dulcan.

„Atenție, dacă noi am elimina din comportamentul nostru aceste cauze de comportament negativ, atunci noi nu am fi niciodată bolnavi”

Profesorul Constantin Dulcan a evidențiat importanța recunoașterii și eliminării gândurilor negative din comportamentul nostru pentru a preveni bolile.

„Agresivitate ucide extrem de mulți neuroni. Toate aceste lucruri ar trebui să le știm. Atenție, dacă noi am elimina din comportamentul nostru aceste cauze de comportament negativ, atunci noi nu am fi niciodată bolnavi. Este foarte important! Noi venim dintr-un câmp fundamental complet sănătos și acolo nu există moarte, nu există nefericire. Intrăm în lumea asta și încep să se distorsioneze toate aceste efecte care ne-au fost date în momentul nașterii.

Cuvintele pe care nu ar trebui să le rostim niciodată. Prof dr Constantin Dulcan: „Ne programează în mod negativ”

Avem patru gene cu care ne construim: adenină, timină, citozină și guanină. Stresul, supărarea, traumatismul schimbă ordinea. Schimbarea ordinii acestor gene înseamnă patologie, pentru că ADN-ul nostru nu mai fabrică proteinele care le erau dată de ordinea normală cu care ne-am născut. Una din refacerea acestei ordini este rugăciunea. Relaxarea, gândirea pozitivă reface ordinea celor patru gene fundamentale prin care noi suntem construiți în permanență. De aia trebuie să învățăm cum să ne comportăm. De aceea s-a vorbit despre gândirea pozitivă”, a mai precizat profesorul Constantin Dulcan, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Continue Reading
To Top