Relația dintre Elena Udrea și Traian Basescu
Sursa foto: Mediafax

Știri interne

Traian Băsescu și Elena Udrea, parteneri fară limite. Istoricul relației lor

Despre realația dintre cei doi s-au speculat multe. Aceștia au făcut mai multe sacrificii unule pentru latul.

Fostul președinte, Traian Băsescu a născut mai multe scandaluri în timpul mandatelor sale. Relația dintre el și Elena Udrea a fost în prim-planul presei mult timp. Traian Băsescu a propulsat cariera politică a blondinei care a deținut funcția de consilier prezidențial și șefă a Cancelariei Prezidențiale, pe perioada mandatelor președintelui. Diferitele vizite la ceas de seară și gesturile dintre ei au stârnit multe întrebări despre natura relației lor.

Traian Băsescu și Elena Udrea, când a început relația lor

Elena Udrea se căsătorește în anul 2003 cu omul de afaceri Dorin Cocoș la ambasada româniei din New York, dar nu am mai ajuns și la altar din cauza politicii. Aceasta a mărturisit în nenumărate rânduri că i-a fost frică să aleagă nașii pentru a nu fi acuzată de tratament preferențial mai târziu. La un an distanță, femeia supranumită Elena din Troia era prezentă pe lista candidaților Alianței PNL-PDL la primăria capitalei.  Aceasta era membră a Partidului Național Liberal (PNL) înca din anul 2002.

La puțin timp după acest eveniment, Train Băsescu a luat-o sub aripa lui protectoare. După câstigarea fotoliului prezidențial, Băsescu a adus-o cu el la Cotroceni. În februarie 2005 a numit-o șef peste Cancelaria Pezidențială în ciuda părerilor exterioare. Băsescu a motivat alegerea făcând trimitere la aspectul fizic plăcut al blondinei, cu toate că existau consilieri cu o mai bună pregătire profesională.

Ce sacrificii au făcut cei doi în lumea politică

Încă din anul 2005 au început să apară primele speculații despre o posibilă relație dintre cei doi. Legătura dintre fostul soț al femeii cu grupul Petrache-Bittner s-au răsfrânt asupra imaginii președintelui. Nici femeia nu a scăpat de-a lungul vremii de procese în instață, fiind judecată în prezent. Elena Udrea a demisionat din funcția de consilier de stat din cadrul administrației prezidențiale în 21 octombire 2015.

Train Băsescu a făcut un minister special pentru protejata sa

„Am constatat că ori de câte ori lupta preşedintelui împotriva marii corupţii a făcut un pas înainte, atât asupra mea, cât şi asupra altor persoane care susţin acest demers necesar, s-au declanşat atacuri profund nedrepte şi cu o virulenţă pe care numai teama de aplicare a legii o poate explica”, a mărturist aceasta în ziua demisiei.

Nu doar femeia a făcut sacrificii pentru a salva aparențele și pentru o bună desfășurare a mandatului lui Băsescu. Președintele în funcție din perioada respectivă a pierdut mai mulți consilieri. Andrei Pleşu şi Renate Weber au avut mai multe divergențe cu Elena Udrea. Cei doi consilieri au luat decizia de a plecat de lângă Băsescu deoarece părerea Elenei cântărea mai mult decât a lor, iar aceștia nu au putut continua să lucreze împreună. Astfel de divergențe au existat și între protejata președintelui și Adrian Săftoiu. Adrian a recunoscu că a avut mai multe polemici cu femeia, susținâd despre aceasta că era „o bombă cu ceas la Cotroceni”

Train Băsescu a făcut un minister special pentru protejata sa

În 2008 după ce s-a negociat guvernul PNL-PSD, Băsescu a creat special un minister pentru Elena Udrea, și anume Turismul. Mai mult, informațiule din acea perioadă susțineau că pentru ea s-au eliberat două etaje din Guvern.

Cele mai multe speculații s-au născut după ce mașina Elenei era văzută la ore târzii la Paltul Cotroceni, fiind demisă din funcție. Gurile rele spun că femeia și-a păstrat biroul de la Cotroceni încă un an de zile de la demisie. Întâlnirile dintre cei doi nu erau doar la ceas de seară. Aceștia au fost surprinși în repetate rânduri la terase alături de colegii de partid. Mai mult, nici ieșirile alături de familii nu erau neobișnuite, petrecând zilele de naștere împreună.

Blondina nu l-a uitat pe Băsescu nici când acesta a avut probleme de sănătate. Internat în spital, Elena Udrea i-a dus prăjituri fostului președinte despre care spunea că este un înrăit al dulciurilor. Aceasta cunoștea preferințele culinare ale bărbatului, după cum reiese din declarațiile ei, fapt ce demonstrează apropierea dintre ei.

Elena Udrea „Nu am ales Cotroceniul, am ales Trăian Băsescu”

Întrebată la un moment dat dacă are o relație cu Băsescu, Elena a ezitat să răspundă, afirmând „La întrebarea asta pot să vă răspund peste zece ani?”. Această replică a lăsat loc multor interpretări.

Elena Udrea spune că l-a cunoscut pe adevăratul Traian Băsescu în timpul meselor de după ședințele cosiliului. Ceea ce a văzut în el a făcut-o să îl urmeze peste tot.

La începutul carierei politice femeia spunea că ziua de muncă nu se oprea la ora 18. Aceasta stătea împreună cu întreaga echipă a președintelui cu mult peste program și o facea din plăcere.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. victor

    2 martie 2021 at 18:23

    Lenuțo nici nu ști cât vei sta prin pucării!
    Dar ar fi bine sa il ei pe matroț cu tine….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top