Știri interne

Klaus Iohannis a ajuns la Ziua Marinei în Constanța, împreună cu soția. Ce ținută a ales prima doamnă

Klaus Iohannis a ajuns la Ziua Marinei în Constanța, împreună cu soția. Ce ținută a ales prima doamnă

Președintele Klaus Iohannis a venit, marți, la Ziua Marinei din Constanța, împreună cu soția lui, Carmen Iohannis. Președintele a mai fost cu soția la acest eveniment în 2019. Iohannis e flancat de premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, conform protocolului. Iohannis a vorbit despre misiunile marinarilor civili și militari, dar focusul președintelui a fost pe Ucraina și războiul din Rusia. Iohannis a spus că România va sprijini Kievul ”oricât va fi necesar”. Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu a vorbit în principal despre importanța Forțelor Navale române și a transmis că România va păstra contribuția de 2,5% din PIB pentru acestea ”indiferent ce probleme economice vom întâmpina”.

Klaus Iohannis:

Este emoționantă prezența atâtor oameni la aceste ceremonii la Ziua Marinei, o tradiția așteptată în fiecare an cu multă bucurie.
E un prilej să înțelegem din nou cât de puternici putem fi împreună și că putem construi un viitor mai bun.
Dragi marinari, aveți recunoștința noastră pentru devotament.
Ați ales un mod de viață cu provocări și sacrificii, dar și cu satisfacții.
Gânduri de gratitudine și pentru cei care au făcut suprema jertfă sub pavilionul național. Aducem un pios omagiu eroilor mărilor și oceanelor.
Ne aflăm într-un război de agresiune împotriva Ucrainei.
Atacurile din apropierea noastră reprezintă un risc la Marea Neagră.
Importanța strategică a regiunii pentru NATO este incontestabilă, cum a fost subliniată și la Sumitul de la Vilnius.
Prezența și activitatea celor 5000 de militari aliați în țara noastră demonstrează unitatea și solidaritatea, inclusiv în apărarea colectivă.
Demonstrăm astfel că suntem hotărâți să ne sprijinim reciproc în NATO.
Le mulțumesc militarilor din SUA, Polonia, Luxemburg, Belgia, Țările de Jos etc pentru prezența în țara noastră.
România va continua să susțină Ucraina cât va fi necesar în lupta sa pentru libertate.
Vom oferi sprijin politic, vom participa la instruirea militarilor ucraineni, vom găzdui viitorul hub pentru piloții navelor, vom continua să ne coordonăm în cadrul UE pentru a gestiona eficient consecințele războiului, ne vom menține sprijinul pentru parcursul european al Kievului.
Dragi marinari, sunteți expresia profesionalismului într-o carieră dificilă, dar esențială. Forțele Navale contribuie semnificativ la misiunea de apărare.
Marinarilor civili le doresc călătorie ușoară pe mările și oceanele lumii și să se întoarcă cu bine acasă. Fie ca Sfânta Fecioară Maria să vă aibă în pază și bun cart înainte.

Foto. Carmen și Klaus Iohannis, la Ziua Marinei

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, și președintele României, Klaus Iohannis, au ajuns, marți, la evenimentul organizat la Constanța, cu ocazia Zilei Marinei Române.

Cuplul prezidențial a fost întâmpinat de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlăr, și de șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Mihai Panait.

În această dimineață, Carmen Iohannis a ales să poarte o rochie de un alb imaculat, în ton cu vestimentația marinarilor din port care și-au prezentat pe rând admirația și respectul pentru președinte și pentru consoarta sa. Prima Doamnă și-a asortat ținuta cu o curea neagră în jurul taliei perfecte, dar și cu o pereche de sandale cu toc de aceeași culoare. Cu o geantă albă, mică, soția președintelui a stârnit aprecierea tuturor.

Nici președintele României nu s-a lăsat mai prejos, motiv pentru care a optat pentru un costum impecabil de culoare albastru-închis și o cămașă la fel de albă precum rochia soției sale. Pentru ca ținuta să fie completă, Klaus Iohannis a purtat o cravată turcoaz deschis, dar și o pereche de pantofi negri.

Continue Reading
To Top