Știri interne

3 picături din acest amestec, iar auzul tău va fi mai bun ca niciodată

3 picături din acest amestec, iar auzul tău va fi mai bun ca niciodată

Curățarea urechii este un proces delicat și trebuie efectuat cu mare atenție pentru a evita orice daune sau iritații ale canalului urechii sau timpanului. În general, urechea exterioară se curăță singură, prin producerea de cerumen (cunoscut sub numele de ceară de ureche), care adună murdăria și impuritățile și le îndepărtează treptat din ureche.

Cu toate acestea, dacă simțiți că aveți prea multă ceară în ureche sau că aveți senzația de ureche înfundată, puteți încerca un amestec simplu pentru a curăța cu atenție urechea. Un amestec bun și sigur pentru curățarea urechii este să utilizăm apă caldă și săpun lichid pentru spălarea urechii exterioare.

Iată cum să procedați:

Încălziți o cantitate mică de apă la o temperatură confortabilă (nu prea fierbinte sau prea rece).

Adăugați câteva picături de săpun lichid fără parfum în apă și amestecați ușor.

Îmbibați o bucată mică de vată sau o cârpă moale în soluția de apă și săpun.

Înclinați capul într-o parte astfel încât urechea să fie orientată în sus.

Cu delicatețe, ștergeți cu atenție urechea externă și zona din jurul urechii pentru a îndepărta murdăria și cerumenul excesiv.

Nu introduceți niciodată vata sau cârpa în canalul urechii, pentru a evita impingerea murdăriei sau cerumenului mai adânc în ureche sau pentru a nu provoca daune la timpan.

Repetați procedura pentru celălalt ureche.

Este important să NU folosiți obiecte ascuțite, bețișoare de urechi, clești sau alte obiecte pentru a curăța urechea, deoarece acestea pot provoca daune grave sau infecții.

Dacă aveți senzația de ureche înfundată sau disconfort persistent la nivelul urechii, este indicat să consultați un medic ORL (otorinolaringolog) pentru o evaluare și curățare profesionistă a urechii.

În concluzie, curățarea urechii ar trebui să fie un proces delicat și atent, iar utilizarea unui amestec simplu de apă caldă și săpun pentru spălarea urechii exterioare poate fi o opțiune sigură și eficientă. Pentru o curățare mai profundă sau pentru probleme de auz, este întotdeauna recomandat să consultați un medic specialist.

Continue Reading
To Top